náhledy
Sudy drží pohromadě díky železným obručím a nýtům. I přes mechanizaci je bednářství namáhavá práce.
Autor: Adam Maršál
Během zrání se občas ochutnává, whisky se ze sudu dostává speciální pipetou, vysvětluje Ian McDonald.
Autor: Adam Maršál
Whisky zraje v soudcích uskladněných ve třech patrech nad sebou v místnostech s hliněnou podlahou.
Autor: Adam Maršál
Každý rok se ze sudu vypaří dvě procenta objemu. Tomuto úbytku se říká andělská daň.
Autor: Adam Maršál
Sudy drží pohromadě díky železným obručím a nýtům. I přes mechanizaci je bednářství namáhavá práce.
Autor: Adam Maršál
Skladníkem nemůže být žádné ořezávátko.
Autor: Adam Maršál
Na čele každého sudu je uveden rok uskladnění.
Autor: Adam Maršál
Nejčastěji se využívají sudy o objemu 200 až 500 litrů.
Autor: Adam Maršál
Na soudku je vidět pipeta ke stáčení whisky.
Autor: Adam Maršál
Palírnu Glenfiddich založil v roce 1886 William Grant a první skleničkou whisky si zde připili na Vánoce o rok později. Dnes je Glenfiddich největším výrobcem single malt whisky na světě.
Autor: Adam Maršál