náhledy
Jak chutná kvalitní pivo? Základem je, že chuť vás zaujme a chcete si dát ještě jedno.
Autor: Jaroslav Halamka, iDNES.cz
"Některá piva jsou hodně zfiltrovaná a pasterizovaná, takže vydrží třeba při teplotě 25 stupňů Celsia bez problémů několik měsíců. A pokud si dá výčepní takové pivo hned pod výčep a vedle má chladící zařízení, které ho při stáčení ochladí na pět stupňů, je to rychlé zchlazení problém," vysvětluje Josef Korbel.
Autor: Jaroslav Halamka, iDNES.cz
"Pivo ve skle a v PET lahvích se musí chránit před sluncem," říká Josef Korbel.
Autor: Jaroslav Halamka, iDNES.cz
Ochutnávka je důležitá. Sládek vypije zhruba jedno pivo denně.
Autor: Jaroslav Halamka, iDNES.cz
Světlý a tmavý slad
Autor: Jaroslav Halamka, iDNES.cz
Na granulovaný chmel někteří pivaři neprávem nadávají. Jeho kvalita přitom záleží na odrůdě, ne na zpracování.
Autor: Jaroslav Halamka, iDNES.cz