náhledy
Tento obraz Franse Snydersa vše odstartoval. Některé druhy ovoce a zeleniny na něm totiž vypadaly jinak než dnes. A dva vědci se tomu rozhodli přijít na kloub. A dělají to dodnes.
Autor: commons.wikimedia.org, Creative Commons
Vědce Ive De Smeta a Davida Vergauwena zajímá, jak vypadaly dějiny plodin. Pomáhá jim v tom genetika i staré obrazy.
Autor: Liesbeth Everaert
Egyptská gastronomie na obrazu zhruba 1400 až 1390 před naším letopočtem.
Autor: commons.wikimedia.org, Creative Commons
Ovoce z Pompejí, obraz je zhruba z roku 70 našeho letopočtu.
Autor: commons.wikimedia.org, Creative Commons
Co o tehdejší zelenině prozrazuje římská mozaika z druhého století našeho letopočtu?
Autor: commons.wikimedia.org, Creative Commons
Frans Snyders byl mistrem zátší.
Autor: commons.wikimedia.org, Creative Commons
Frans Snyders byl zaníceným dokumentátorem kuchyně své doby.
Autor: commons.wikimedia.org, Creative Commons
Vhled do dobové gastronomie nám dává i zátiší Joachima Beuckelaera z roku 1566.
Autor: commons.wikimedia.org, Creative Commons
Dobové tržiště podle Franse Snyderse, mezi lety 1635 a 1640
Autor: commons.wikimedia.org, Creative Commons
Ovoce si našlo cestu i na obraz Cimone a Efigenia, na němž se podílel Peter Paul Rubens, Frans Snyders a Jan Wildens.
Autor: commons.wikimedia.org, Creative Commons
Toto se jedlo na počátku sedmnáctého století ve Španělsku, obraz Juana Sáncheze Cotána.
Autor: commons.wikimedia.org, Creative Commons
Snažit se brát Picassův obraz rozpůlené hrušky jako dokument o podobě plodu je marnost.
Autor: Profimedia.cz