náhledy
Hmyz si již hledá cestu do kuchyně i mimo Asii.
Autor: Profimedia.cz
Ochutit může například tabulku čokolády.
Autor: Profimedia.cz
A i do Evropy se dostávají hmyzí sušenky.
Autor: Profimedia.cz
Hmyz je nakonec plný proteinů, pochybnosti vyvolává především kulturní tradice.
Autor: Profimedia.cz
Možná stačí jen překonat prvotní ostych.
Autor: Profimedia.cz
Naopak v Asii je hmyz nedílnou součástí gastronomie odedávna. Třeba jako pochoutka na špejli.
Autor: Profimedia.cz
Nabídka je nepřeberná, jako například na trhu v čínské provincii Šan-tung.
Autor: Profimedia.cz
V Číně je zájem o brouky tak velký, že se vyplatí produkovat je na farmách. Pan Li Bingcai z provincie S’-čchuan se zaměřuje na šváby.
Autor: Profimedia.cz
Do tamních restaurací si najdou cestu.
Autor: Profimedia.cz
A na talíři nevypadají špatně.
Autor: Profimedia.cz
Problém dopřát si něco hmyzu nebudete mít ani na tržištích v Thajsku.
Autor: Profimedia.cz
V Indii si můžete dopřát například tyto velké brouky opékané nad ohněm.
Autor: Profimedia.cz
Japonská kuchyně zná celou řadu sušenek. Na snímku jsou klasické, docela obyčejné. Tamním důchodcům však zachutnaly ty s vosami.
Autor: commons.wikimedia.org, Creative Commons