Diskuse k článku

Extrémní gastronomie: klenotem nepálské kuchyně je hovězí morek

Morek funguje v kostech savců jako zásobárna živin a nepálští kuchaři se ho nebojí dokonale zužitkovat. Odměnou za poněkud pracnou výrobu Sapu Mhichā je jim výrazná a sytá chuť, která svou uzemňující koncentrací připomíná tekutou kostku bujónu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

A77d58a83m 28B65e30c71h27n27ý 4330944201362

Já bych se pozvracel...

0/0
27.5.2018 23:09

Z93d74e18n15ě68k 23W71e65r66n38h35a41r38t 6397535742858

Morek a dršťky... No, o morku tady píší všichni, to je nošení sov do Athén... ale ony jsou nedoceněné i ty dršťky - tady se dělá jen polévka. Nic proti ní, to je výborná věc, ale ta surovina se dá připravit i mnoha jinými způsoby, třeba jako moje oblíbené zadělávané dršťky, na jíšce s vajíčkem a kousky uzeného, zapečené, dokonce i dušené na smetaně... Zkrátka těch receptů je celá řada a je to vesměs výborné...

0/0
14.5.2018 5:57

M65i65r50o90s52l40a69v 73Š74u74r60g42o16t 6659158950842

Připojím se k ostatním - hovězí morek z kosti z čerstvě uvařené polévky, krajíc chleba a sůl. Boží pochoutka...

+6/0
13.5.2018 20:51

M16a70r10e94k 31M31a88z19u51c27h 2546883213

Extrémní?Snad to je běžná gastronomie.Vývar z morkových kostí a na to navázaná konzumace morku byla běžná i u nás.Co mně,ale rozesmálo je to,že to berou jako lehký předkrm.

+5/0
13.5.2018 12:24

J55a85r61d61a 82F13i66c94e33k 1116429393172

Tentokrát byl extrémní spíše výkon autora (kvalitou směrem dolů) a hovězímu "sádlu" se neříká sádlo, ale lůj a s morkem nemá chuťově nic společného!

+1/0
13.5.2018 18:24

J79a64r10o61m42í50r 34P67o39p57l52e63r 4763561971734

Jj a ještě ta zemitá chuť, to taky nevím. Morek jím, ale zemitou chuť bych v tom nehledal.

0/0
27.5.2018 18:32

Z96d51e57n27ě87k 23W98e59r13n97h20a71r82t 6737405912258

Proč byla? Snad pořád je, ne?

0/0
14.5.2018 5:53

M65a31r37c76e11l92a 86K58o62u12ř32i83l14o83v39á 3681521743825

Pro mě byl vrchol extrémní gastronomie"myšátka'. Teď už jen slabé odvary :)

0/0
13.5.2018 10:35

T53o25m18á29š 61T12a50t69í67č59e37k 5460422860428

To asi nejen x-manovská redakce nalítla na jeden virál z YT. S vysokou pravděpodobností se jednalo o fake.

Všeobecně Číňani sice jedí dost exotické věci, ale spíš je to důsledek klasického kuchařského postupu zužitkovat zvířata (a nejen ta) beze zbytku. Takže mají slepičí pařáty jako běžnou pochoutku, ale restaurací s psím masem je málo, protože psí maso je drahé, protože vykrmit psa je drahé. Ta živá myšátka by (kromě toho neprůkazného videa) odporovala hned několika principům čínské kuchyně.

0/0
13.5.2018 16:26

J48i79ř96í 79P20o91k93o25r65n38ý 2932754727382

extrémní?morek jsme jedli při každé zabíjačce, teda vepřový ...

0/0
13.5.2018 9:10

T66o96m10á29š 25T83a94t13í28č85e16k 5430422590228

Proč vám nefunguje anketa? Ta by měla asi hodně naklikaných Ano proti Ne, protože morek z hovězích kostí platí za lahůdku i u nás, no a ten obal z drštěk by u nás asi nezůstal ležet stranou! ;-D

+11/0
12.5.2018 11:04

J30i25n88d45ř34i86c58h 57H60r79n67č87í85ř 4245539887724

Teplej hovězí morek namazanej na chleba se solí a pepřem, mňam R^

+18/0
12.5.2018 1:28

R83u72d66o39l22f 62P46e82k23á61r72e63k 9462601799733

Přesně tak. Vůbec netuším, proč autor tak blábolí...

0/0
12.5.2018 1:34
Foto

R98i75c92h68a88r23d 79P15o26l41á41š38e69k 9514243550129

kolikrát na vojně když jsem jako mladej chodil na směnu do kuchyně a viděl jsem co bude k jídlu, jsme obědvali jenom toto.;-D

0/0
13.5.2018 6:10

J43a75r13o47s59l82a41v 75T82k61a32d22l96e80c 6166670216920

Ale musí býti tenký plátek chleba UND velká vrstva morku! Velikánská dobrota.R^

+2/0
13.5.2018 9:02

I54g64o74r 91F77a55r35b97á82k 1928942681

Já si ho dávám na topinku - mňam

0/0
14.5.2018 11:00

Najdete na iDNES.cz