náhledy
Tomáš Brányik, ředitel Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského
Autor: archiv Tomáše Brányika
Tomáš Brányik, ředitel Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského
Autor: archiv Tomáše Brányika
Tomáš Brányik, ředitel Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského
Autor: archiv Tomáše Brányika
Tomáš Brányik, ředitel Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského
Autor: archiv Tomáše Brányika
Tomáš Brányik, ředitel Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského
Autor: archiv Tomáše Brányika
Tomáš Brányik, ředitel Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského
Autor: archiv Tomáše Brányika
Degustační schopnosti se dají tréninkem rozvíjet, ale skutečně ne každý na to má jazyk. Degustace není o opíjení se, varuje Brányik.
Autor: Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.
Školený hodnotitel musí umět zhodnotit vyváženost základních složek, zejména plnosti, řízu a chuti. Musí umět popsat základní chutě a musí umět identifikovat vady, respektive chutě a vůně. A ti nejlepší z degustátorů musí umět vyvodit původ vad.
Autor: Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.
Degustace piva je zvláštní v tom, že se u piva nehledají pozitivní deskriptory. Hodnotí se vady a jejich intenzita.
Autor: Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.
pivo
Autor: Shutterstock