náhledy
"Líbí se mně věrnost tomu původnímu, co máme od předků. Děda si třeba nasolil maso a měl ho tam několik týdnů a pak ho pověsil do komína," vzpomíná.
Autor: Jiří Benák, iDNES.cz
Řeznictví Kšánových má řadu stálých zákazníků. František Kšána starší vám rád dá ochutnat, případně poradí co k obědu.
Autor: Petr Topič, MAFRA
"Teď je mým největším zájmem dcera. Čtu jí strašně rád pohádky," říká řezník Kšána.
Autor: Jiří Benák, iDNES.cz
Zatím má jen jednu prodejnu. "Snažíme se udržet si kvalitu. Až najdu lidi a dobrý tým, proč nemít víc obchodů?" uvažuje pražský řezník František Kšána.
Autor: Jiří Benák, iDNES.cz
V současnosti zakládá řeznický institut. "Budu tam učit jak studenty gastronomie, tak šéfkuchaře, kteří se v mase moc nevyznají, budou se tam v malém vyrábět produkty. Chci prostě dělat špičkovou řezničinu." Zatím maso dodává do špičkových pražských restaurací, například do Čestru.
Autor: Jiří Benák, iDNES.cz
Sportovat prý nestíhá. „Když jste ale za pultem, posilujete a cvičíte vlastně pořád,“ dodává řezník František Kšána.
Autor: Jiří Benák, iDNES.cz
V cizině se nikdy neopomene podívat na místní trhy. "Dívám se, kam chodí místní lidi, rád ochutnávám místní věci," říká Kšána.
Autor: Jiří Benák, iDNES.cz
Řezník František Kšána starší představuje svůj pražský podnik. (1. března 2012, Praha)
Autor: Petr Topič, MAFRA