Extrémní gastronomie

Extrémní gastronomie: krvavé mušle jsou nebezpečné skoro jako ryba fugu

Krvavé mušle vyhledávají ženy - labužnice. Mušle totiž připomínají ženské...
14. srpna 2016

Není to pokrm pro každého. Mušle se v míse namáčejí ve vlastním krvavém slizu a apetit vám bude...

Extrémní gastronomie: tamilok je chutný mořský mlž, polyká se i živý

Není nad čerstvé zboží. Šášeň se vytahuje z moře ve dřevě, které prohryzává....
7. srpna 2016

Pokud vás na Filipínách pozvou, abyste ochutnali postrach starých námořníků, odložte romantické...

Extrémní gastronomie: připravte si zmrzlinu z prasečí krve

Červená barva dává zmrzlině elegantní tón. Na obrázku se o ni postaral červený...
30. července 2016

Krev je pro někoho nečistý odpad ze zabitých zvířat, pro jiné unikátní surovina, která může...

Extrémní gastronomie: Vejce vařená v moči mladých chlapců

Gesto konzumenta vajec Tong Zi Dan je oslavné a spokojené, „lahůdku“ by však...
24. července 2016

Ona tradice se drží v osmitisícovém čínském městě Dongyang stovky let. Minulost z ní neudělaly ani...

Extrémní gastronomie: kiviak je tuleň nacpaný rozkládajícími se ptáčky

Tuleň slouží jen jako nádoba pro fermentaci.
10. července 2016

Je to přírodní konzerva z tuleního těla a je naditá fermentujícími tělíčky ptáků. Grónský uleželý...

Extrémní gastronomie: seznamte se s temnou stránkou italské kuchyně

Takhle vypadají střívka samotná, říká se jim pajata arrosto. Servírují-li se se...
19. června 2016

Chybí mu lehkost i kouzlo důmyslnosti středomořské gastronomie. Obyvatelům země navíc připomíná...

Extrémní gastronomie: oko tuňáka je výživné a zdravé

Oko tuňáka se tradičně konzumuje ve východní Asii, jinde je vyhrazené pouze...
12. června 2016

Na talíř dostanete asi půlkilovou porci bez příloh, ve skutečnosti však sníte jen asi sto gramů...

Extrémní gastronomie: když sklípkan nad ohněm pískne, může se jíst

Ve Venezuele se s pavouky setkáte i ve vybrané gastronomii.
5. června 2016

Jen pohled na kradmý pohyb čtyř párů ochlupených složených končetin v nás vyvolává mrazení, osm...

Extrémní recepty: polévka z mravenčích vajíček je jemná a pikantní

22. května 2016

Je ideální pro teplé měsíce. Svěží a mírně pálivá. Nesmí vám však vadit, že podstatnou část...

Extrémní gastronomie: losí čenich je dvoukilová výzva

15. května 2016

Z uloveného losa získáte po důkladném zpracování více než čtvrt tuny kvalitního masa. Největší...

Extrémní gastronomie: aztécký kaviár je z plesnivé kukuřice

8. května 2016

Má být symbolem koloběhu života, má v ní být cítit vanilka i javorový sirup. Říká se jí mexické...

Extrémní gastronomie: náruživým mužům dá sílu „dlouhé jídlo“ z Číny

17. dubna 2016

Nepohrdnou čtyřiceticentimetrovými oslími, sušenými klokaními či mraženými tuleními a delfíními....

Extrémní gastronomie: náruživým mužům dá sílu „dlouhé jídlo“ z Číny

17. dubna 2016

Nepohrdnou čtyřiceticentimetrovými oslími, sušenými klokaními či mraženými tuleními a delfíními....

Extrémní pokrmy: balut je vejce natvrdo, jenže i s kuřátkem

3. dubna 2016

Dopřát si ho můžete jak v nejlepší restauraci, tak v pouličním stánku. Balut je perlou kuchyně...

Najdete na iDNES.cz