náhledy
Vypadá to jako majonéza, je to ale trhavina.
Autor: Matěj Smlsal, iDNES.cz, iDNES.cz
Emulzní trhavina vznikla z roztoku dusičnanu amonného, vosku a emulgátorů. Aby byla výbušná, museli ji následně zcitlivit.
Autor: Matěj Smlsal, iDNES.cz, iDNES.cz
Výbušniny vypadají jako salámy.
Autor: Matěj Smlsal, iDNES.cz, iDNES.cz
Lom na Chrudimsku, kde reportér Matěj Smlsal odpálí 11 tisíc tun skály.
Autor: Matěj Smlsal, iDNES.cz, iDNES.cz
K odstřelu budou použity přibližně 4 tuny trhaviny.
Autor: Matěj Smlsal, iDNES.cz, iDNES.cz
Experti dle plánku spojují dráty, aby se odstřel vydařil.
Autor: Matěj Smlsal, iDNES.cz, iDNES.cz
Experti dle plánku spojují dráty, aby se odstřel vydařil.
Autor: Matěj Smlsal, iDNES.cz, iDNES.cz
Reportér vyrobil výbušninu a odpálil 11 tisíc tun skály
Reportér Matěj Smlsal odpálil 11 tisíc tun skály.
Autor: iDNES.cz