V nejbližších dnech zaplaví nový vizuál zooparku reklamní plochy ve městě. Na snímku Petr Gertner lepí první plakátky na lavičky v centru města. | foto: Zoopark Chomutov

Zoopark Chomutov mění image, zubra v logu nahradila ochlupená písmena

  • 1
Podkrušnohorský zoopark v Chomutově vstupuje do letních prázdnin s novým logem a vizuálním stylem. Během léta se pak rozjedou i nové webové stránky a pracuje se také na speciální mobilní aplikaci.

Siluetu zubra nahradí jednoduchý nápis Zoopark Chomutov, v němž jsou první tři písmena graficky stylizovaná, jako by je obrůstala zvířecí srst. Ulice města i web zároveň zaplaví pestrobarevné kresby zvířat, která budou různými slogany lákat k návštěvě.  

„Obnovou projde i informační systém v areálu, který už je zastaralý a návštěvníkům při orientaci moc nepomáhá,“ upozornila ředitelka zooparku Věra Fryčová.

Už v příštích dnech se na zastávkách ve městě objeví červená „hladová“ panda, na plakátovacích plochách mlsný tuleň a na lavičkách třeba plameňák, který si „stojí na vysoké noze“. 

V prodeji jsou také nové upomínkové předměty a trička s novou výtvarnou stylizací.

„Zoopark musí hledat příležitosti, které generují finanční prostředky pro jeho rozvoj. A takovou příležitostí je nepochybně prodej dárků a upomínkových předmětů v atraktivním designu,“ podotkl náměstek chomutovského primátora David Dinda.

„Kresby zvířat, které jsou na suvenýrech, přitom vznikly pouze pro zoopark a lidé je nenajdou nikde jinde. To je jedna z věcí, které by měly náš zoopark odlišit od ostatních zoologických zahrad,“ doplnil Dinda.

Na podzim nový pavilon pro charzu

Nový vizuální styl zooparku je dílem chomutovského grafického studia Trifor. Samotné logo vyšlo na 26 tisíc korun, celkové náklady se pohybují ve výši bezmála 100 tisíc korun.

Novinkou v letošním roce ale nebudou jen grafické změny. Na podzim se také otevře nový pavilon pro charzu žlutohrdlou, pestře zbarvenou kunovitou šelmu z jižní Asie. 

Také ona je jednou z „tváří“ kampaně a návštěvníci si ji už nyní mohou odnést domů vyobrazenou třeba na tričku nebo na hrnečku.

Chomutovský zoopark je nejrozsáhlejší svého druhu v Česku, chová kolem tisíce zvířat sta druhů a jeho součástí je i skanzen Stará Ves. Loni sem zavítalo 219 177 lidí, nejvíc ze všech tří zahrad v kraji. 

Město každoročně dotuje provoz zooparku částkou zhruba 30 až 40 milionů korun.