Ústecká policie pátrá po muži, který chtěl znásilnit v Ústí nad Labem kolemjdoucí ženu.

Ústecká policie pátrá po muži, který chtěl znásilnit v Ústí nad Labem kolemjdoucí ženu. | foto: Policie ČR

Muž se pokusil na Valentýna znásilnit kolemjdoucí ženu, hledá jej policie

  • 14
Ústečtí policisté pátrají po muži, který se na Valentýna pokusil znásilnit ženu, již si vyhlédl v centru města. Nejprve ji sledoval a pak napadl. Pachatele zachytily kamery a policie doufá, že muže někdo na fotografii pozná.

„K činu došlo 14. února v době od 14.40 do 14.50 hod. Neznámý muž začal ženu obtěžovat v ulici Bělehradská. Žena pokračovala do ulice Elišky Krásnohorské, kde ji asi 60 metrů nad antikvariátem fyzicky atakoval,“ uvedl policejní mluvčí Daniel Vítek.

Žena začala volat o pomoc. Násilníka vyrušil muž, který vyběhl z jednoho z domů v ulici, a pachatel utekl.

„Žena začala křičet, tak jsem vyběhl, abych zjistil, co se děje. Žena na sobě měla všechno oblečení,“ přiblížil svědek.

„Podezřelý muž byl ve věku 40 až 45 let, asi 175 centimetrů vysoký, štíhlé postavy, snědší pleti, měl vyholené vlasy a tmavé obočí. Na sobě měl tmavé kalhoty a tmavou zimní bundu, mírně napadal na pravou nohu,“ upřesnil Vítek.

Policie žádá případné svědky, kteří se v inkriminované době v okolí pohybovali a mohli by poskytnout kriminalistům indicie vedoucí k dopadení násilníka, aby se ozvali.

„Pokud by mohli případní svědci poskytnout informace k totožnosti, nebo výskytu muže zachyceného na fotografii, prosíme, aby své poznatky sdělili na linku 158, nebo osobně poskytli informace přímo ústeckým kriminalistům, Dlouhá 2, Ústí nad Labem,“ dodal Vítek.