Policisté objevili díly z více než 120 aut. Ilustrační snímek

Policisté objevili díly z více než 120 aut. Ilustrační snímek | foto: Landeskriminalamt Sachsen

Policie objevila u Ústí díly ze 120 kradených aut, zatkla čtyři zloděje

  • 7
Detektivové z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu zadrželi ve spolupráci s německými kolegy čtyři zloděje ze severu Čech, kteří kradli ve velkém auta v Sasku a prodávali je jako náhradní díly. Policisté zajistili díly z desítek aut za miliony korun.

"Na základě Evropských zatýkacích rozkazů detektivové zadrželi tři muže a jednu ženu ve věku od 34 do 45 let. Byli umístěni do vazby a rozhodne se o jejich vydání k trestnímu stíhání v Německu," sdělil mluvčí útvaru Pavel Hanták.

Na rozsáhlých krádežích aut v Německu spolupracovali čeští detektivové několik měsíců s kolegy ze saského zemského kriminálního úřadu a drážďanského policejního ředitelství.

Zjistili, že kradená auta končí rozebraná v areálu mezi Ústím nad Labem a Svádovem, odkud je zloději dál prodávají. Minulý týden v rámci akce Krok podezřelé pozatýkali, mimo jiné v ústecké čtvrti Vaňov.

"Při provedených domovních prohlídkách a prohlídkách jiných prostor byly zajištěny náhradní díly z více než 120 vozidel. Jejich odcizením vznikla majitelům škoda za zhruba 30 milionů korun," uvedl Hanták.

Detektivové jako náhradu za vzniklou škodu zajistili auta, nemovitosti a hotovost zadržených.