Ústecký most Dr. Edvarda Beneše, z nějž žena skočila do Labe. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Policisté se vrhli do ledové řeky, zachránili ženu, která skočila z mostu

  • 28
Dva obětaví policisté se v Ústí nad Labem vrhli do ledové řeky, aby odtamtud vytáhli jednapadesátiletou ženu. Ta chtěla skokem do Labe skoncovat se životem, protože je vážně nemocná.

Na tísňovou linku policie zatelefonoval v neděli kolem poledne svědek, který viděl, jak žena skočila z Benešova mostu do Labe. 

„Operační důstojník vyslal na místo hlídky, které k řece přijely během několika minut,“ řekl policejní mluvčí Daniel Vítek.

Ženu, která byla asi patnáct metrů od břehu, unášel silný proud. „Vzhledem k hloubce a nízké teplotě vody byla v přímém ohrožení života,“ popisuje Vítek dramatické okamžiky.

Policista Milan Duplinský z oddělení hlídkové služby, který na místo přijel jako první, ihned skočil do řeky. Musel plavat několik metrů, než se k silně podchlazené ženě dostal a držel ji nad hladinou.

Na pomoc kolegovi přispěchal druhý policista, Tomáš Hajas z ústeckého obvodního oddělení. Skočil do Labe a společně se jim pak podařilo doplavat i se ženou ke břehu.

„Tam jí s dalšími policisty, kteří přijeli, poskytli první pomoc, zabalili do dek a zavolali rychlou záchrannou službu,“ dodává Vítek.

Podle mluvčího krajské záchranky Prokopa Voleníka zdravotníci podchlazenou ženu po ošetření odvezli do nemocnice.