Na železniční trati mezi Hřivicemi a Domoušicemi na Lounsku 17. května...

Na železniční trati mezi Hřivicemi a Domoušicemi na Lounsku 17. května vykolejily tři vozy nákladního vlaku, který převážel kolejnice ze sousedního opravovaného úseku Domoušice - Rakovník. | foto: Hasičská záchranná služba Správy železniční dopravní cesty

Trať na Lounsku se po vykolejení nákladního vlaku otevře do pátku

  • 3
Železniční trať mezi Hřivicemi a Domoušicemi na Lounsku se po vykolejení nákladního vlaku otevře zřejmě do pátku. Vyplývá to z aktuálních informací Českých drah a Správy železniční dopravní cesty.

 Vlak při nehodě, která se stala v pátek před 21. hodinou, poškodil trať na několika kilometrech (psali jsme o tom zde). V úseku Louny - Domoušice je zavedena náhradní autobusová doprava.

Podle dřívějších odhadů měl být provoz na trati obnoven už pondělí.

„Páteční večerní vykolejení vagonů poškodilo koleje, výhybky i přejezdy. S obnovením provozu se počítá do 24. května,“ uvedla však v pondělí Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) na Twitteru.

Škoda na trati se předběžně odhaduje na pět milionů korun, další milion je na vykolejených vozech. Hasiči SŽDC následky nehody likvidovali víc než 25 hodin.

Příčiny nehody vyšetřuje Drážní inspekce. Vykolejily tři vozy nákladního vlaku, který převážel kolejnice ze sousedního opravovaného úseku Domoušice - Rakovník.

Vagony poškodily několik kilometrů železničního svršku, konstrukce železničních přejezdů a výhybek ve stanici Hřivice. Jeden z vozů jel podle předběžných informací SŽDC už před nehodou několik kilometrů mimo koleje.

Hasiči záchranné služby SŽDC při zásahu nejprve uvolnili vedlejší kolej pro příjezd nehodových vlaků a poté poškozené vagony vrátili na koleje.

,