(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Šmírák pozoroval dívky v tělocvičně, večer koukal z lešení lidem do bytů

  • 29
Strážníci v Chomutově zadrželi dvakrát během jednoho dne jednačtyřicetiletého muže, který nakukoval nejdříve do tělocvičny 14. základní školy, večer pak z lešení do bytů v ulici Vodních staveb. Případ si převzala státní policie, podezřelý je na svobodě.

K základní škole přivolala strážníky žena, která podezřelého muže vyfotila na svůj telefon. Hlídce také vypověděla, že nejdříve sledoval oknem dívky ve školní tělocvičně, později se snažil do budovy dostat po hromosvodu.

„Strážníci se vydali na místo, kde byl muž viděn naposledy. Ten se tam skutečně nalézal, ale ve dvouapůlmetrové výšce na stromě, kam se ukryl před místním zaměstnancem, který se ho snažil zadržet ještě před příjezdem hlídky,“ uvedla na Facebooku chomutovská městská policie.

Muže si pak od strážníků převzala státní policie, které jej po sdělení obvinění propustila.

Hned ten den okolo půl deváté večer však strážníci zvědavce přistihli znovu, tentokrát na lešení jednoho z panelových domů v ulici Vodních staveb, kde koukal lidem do bytů. 

Když jej hlídka zadržela, komentoval celou situaci jen tvrzením, že neví, proč na lešení byl. Stejný argument řekl i hlídce státní policie.

„Policisté sdělili muži podezření z trestných činů výtržnictví a porušování domovní svobody. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky,“ uvedla chomutovská policejní mluvčí Marie Pivková.


Témata: Ústecký kraj