Náklaďák prosvištěl křižovatkou, na přechodu málem srazil dvojici s dítětem

  • 28
Dva dospělé a dítě ohrozil řidič nákladního auta, který ráno prosvištěl křižovatkou u Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem. Přecházejícím chodcům totiž nedal přednost a trojici málem smetl. Nyní ho hledá policie.

Událost se stala v půl deváté ráno v ulici Sociální péče, kde je čtyřproudá silnice, oba směry odděluje zelený pás.

Chodci přecházeli polovinu vozovky, auto přijíždějící v pravém pruhu jim dalo přednost a zastavilo, jenže nákladní vůz jedoucí ve stejném směru v levém pruhu jel pořád a trojici málem srazil.

Z videozáznamu je patrné, že řidič před přechodem ani nezpomalil a trojici bezprostředně ohrozil na životě a zdraví.

Policisté nyní žádají o pomoc veřejnost a hledají svědky události. „Jednalo se o nákladní vozidlo se světlou kabinou a ložným prostorem s nákladem,“ uvedl policejní mluvčí Daniel Vítek s tím, že registrační značka je z videozáznamu nečitelná.

Policie žádá svědky, případně řidiče, kteří v uvedené době místem projížděli a pořizovali záznam na autokameru ve svém vozidle, aby ji kontaktovali na lince 158.

„Případně svědky žádáme, aby se obrátili přímo na obvodní oddělení Ústí nad Labem – město, ulice Masarykova 47, telefon 974 427 100,“ dodal Vítek.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz