Ve Vinařské ulici v Ústí nad Labem se objevil odstavený zahraniční autobus. | foto: MP Ústí nad Labem

V Berlíně autobusu sebrali značky, německá odtahovka ho odstavila v Ústí

  • 84
Ve Vinařské ulici v Ústí nad Labem odstavila německá odtahová služba nefunkční zahraniční autobus. Nyní se vyšetřuje, jak se dostal z Berlína, kde ho tamní policie odstavila pro velmi špatný technický stav a odebrala mu registrační značky.

„Oznamovatel na tísňovou linku městské policie telefonoval v pondělí 27. ledna, že v ulici Vinařská nad zadním vjezdem na fotbalový stadion je odstaven zahraniční autobus určený pro dálkovou přepravu osob,“ sdělil zástupce ředitele městské policie v Ústí nad Labem Jan Novotný.

Na místě strážníci zjistili, že autobus je uzamčený a už na první pohled vykazuje technické závady.

„Spojili se proto s operačním střediskem městské policie a na základě záběrů kamerového systému se podařilo dohledat, že téhož dne ve 14:30 hodin, byl autobus přivezen německou odtahovou službou z Berlína,“ doplnil Novotný.

Z webových stránek německé policie v Berlíně pak ústečtí strážníci zjistili, že tamní policie autobus pro velmi špatný technický stav nechala odstavit.

„Dále z tohoto autobusu odebrala registrační značky a nařídila, aby byl odstaven z pozemní komunikace,“ podotkl Novotný. Vůz patří firmě ze Srbska.

Městská policie požádala o součinnost policii státní, která případ dál vyšetřuje.