Diskuze

Ústecký kraj zrušil zakázku na záchytku, nikdo se totiž nepřihlásil

Zřízení protialkoholní záchytné stanice v Ústeckém kraji se znovu komplikuje. Do výběrového řízení na provozovatele se nepřihlásil žádný zájemce, a krajský úřad ho proto zrušil. Záchytka v kraji skončila před 16 lety, opilci většinou končí v nemocnicích.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Když má být záchytka v budoucnu vybavená pomalu jako hotel, jedna noc vyjde na 30 000 Kč a většinu klientů tvoří bezdomovci, kteří náklady nikdy nezaplatí tak se nedivme, že ji nikdo nechce provozovat.

0 0
možnosti
JK

Ještě v roce 2013 se Ústecký kraj holedbal, že v kraji od roku 2014 vznikne záchytka, dokonce hejtman Bubeníček nevěděl, jestli bude pouze jedna nebo jich bude více - viz https://usti.idnes.cz/obnoveni-zachytky-v-usteckem-kraji-dux-/usti-zpravy.aspx?c=A130215_1889990_usti-zpravy_alh . Tak Oldo (Bubeníčku), kde je alespoň ta jedna záchytka, když jsi novinářům sebevědomě sděloval, že: "Myslím, že jedna je málo. Kraj je nešťastně natažený, měly by tu být dvě. Jedna v Mostě, druhá případně v Ústí, Děčíně či někde na této straně kraje"? Oldo, vládnete kraji jako KSČM již druhé volební období, máte pod sebou a řídíte zdravotnictví (Rybák), a to není rada kraje schopna Novákovi (předseda představenstva Krajské zdravotní - také KSČM) nařídit, aby to v rámci KZ zařídil? Tím více, že se nejedná o žádné ohromující náklady, které by KZ nebyla schopna unést.

0 0
možnosti
JS

Záchytky jsou zbytečnost. Opilec sám nejlépe ví kde je mu nejlépe a tam si lehne. Když nějaký zmrzne, je to jeho svobodná volba Příroda si tak sama rozumně regujuje počet opilců. Myslím, že jsou mnohem důležitější problémy k řešení než opilci

4 0
možnosti
VS

V každém kraji je alespoň jedna záchytka,je v Ústeckém nic už 16 let. To je teda ostuda. Chudáci sestry v nemocnicích,co se musí potýkat s ožralci! ;-(

2 0
možnosti