Bývalá ubytovna v Čelakovského ulici v ústecké čtvrti Krásné Březno.

Bývalá ubytovna v Čelakovského ulici v ústecké čtvrti Krásné Březno. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Bývalá ústecká ubytovna se začne měnit, v paneláku budou městské byty

  • 0
Více než tři desítky nových městských bytů vzniknou po přestavbě bývalé ubytovny v Čelakovského ulici v ústecké čtvrti Krásné Březno. V panelovém domě bude šestnáct sociálních a sedmnáct takzvaných dostupných bytů.

Radnice už vybrala firmu, která rekonstrukci provede. „Do výběrového řízení se přihlásili tři uchazeči, na prvním místě se umístila společnost SIM stavby,“ uvedl náměstek ústeckého primátora Pavel Tošovský (ODS).

Vybraná společnost jako jediná splnila požadavek na maximální stanovenou cenu, která nesměla přesáhnout 27,1 milionu korun bez DPH.

Město na rekonstrukci objektu využije dotaci na sociální byty ve výši téměř 16,5 milionu, dalších 15 milionů získá ze zvýhodněného úvěru na dostupné byty. 

„Je to jeden z největších bytových projektů ve městě. Silný městský bytový fond je potřebný i třeba v prevenci sestěhovávání a obchodu s chudobou,“ doplnil náměstek primátora Tomáš Vlach (ANO).

Město plánuje sociální byty využít především pro seniory, dostupné byty pak pro zaměstnance města nebo integrovaného záchranného systému. „Nabídneme je také Krajské zdravotní pro její zaměstnance,“ upřesnil Tošovský.

Stavební práce začnou ještě letos, hotovo by mělo být do 12 měsíců od předání staveniště.