Týraný pes Ronny již v péči odborníků. | foto: Městský útulek pro opuštěná a zatoulaná zvířata Děčín

Děčínská policie obvinila muže z týrání psa, může dostat až tři roky

  • 10
Děčínská policie obvinila šestadvacetiletého muže, který podle kriminalistů brutálně týral psa. Zvíře zachránil strážník městské policie Václav Němeček. Pes utrpěl vážné zranění a následky si ponese celý život. Muži hrozí až tři roky vězení.

Na týrání zhruba ročního křížence labradorského rerívra Ronnyho upozornili počátkem března sousedé. Němeček, který je i zastupitelem Děčína, se do domu v Tyršově ulici vypravil. 

Když domem procházel, narazil na mladíka, který nejistě tvrdil, že psa nemá a pokoušel se ho poslat o patro výš. 

„Najednou jsem viděl, jak ten pejsek vylítnul za ním z bytu. Chytnul jsem ho, přitáhnul jsem ho k sobě. Bylo vidět, že je pobitý a má šrámy,“ popsal už dříve Němeček. 

Majitel se mu přiznal, že psa zbil on. „Přiznal se, že to byl on, že to přehnal. Požádal jsem ho, aby mi dal papíry od pejska, pokud nějaké má. Dal mi je,“ doplnil Němeček.

Zvíře přišlo o oko i o zuby

Zvíře skončilo se zlomenou čelistí, nalomenou druhou čelistí, vykopnutýma zubama, poraněnýma očima a podlitinami v péči děčínského útulku pro opuštěná a zatoulaná zvířata. O jedno oko pes přišel. 

„Ronnýsek už nyní podstoupil v celkové narkóze odstranění fixačních drátů čelisti a zaroveň odstranění zbytku ukopnutého špičáku z čelisti. Rentgen potvrdil zhojení kostí. Asi do poloviny příštího týdne bude v rekonvalescenci,“ sdělili lidé z městského útulku. 

Minulý týden vyšetřovatel podle policejní mluvčí Pavly Kofrové majitele psa obvinila. 

„Týral ho od přesně nezjištěné doby do konce měsíce února 2018 pravděpodobně v místě bydliště v Děčíně. Tím mu způsobil četná závažná zranění. Byl podán návrh na vazební stíhání obviněného, který nebyl akceptován,“ uvedla Kofrová.

,