Tahač se vyřítil proti autu v zatáčce, za volantem seděl mladík se zákazem

  • 56
Policii se podařilo vypátrat řidiče tahače, jenž v listopadu na Teplicku nebezpečným manévrem bezprostředně ohrozil protijedoucí vozidlo. Za volantem seděl teprve dvacetiletý mladík s několika zákazy řízení.

Incident se stal 16. listopadu dopoledne mezi Duchcovem a odbočkou na Osek. Řidič tahače riskantně předjížděl náklaďák v zatáčce na plné čáře. Protijedoucí šofér se vyhl střetu jen díky tomu, že měl možnost vyjet mimo silnici.

Kriminalistům při hledání řidiče tahače pomohla veřejnost.

„Na základě zveřejněného videa z palubní kamery protijedoucího vozidla se nám ozvali svědci, díky jejichž pomoci se nám podařilo ustanovit totožnost dvacetiletého muže, kterého jsme na základě souhlasu státního zástupce v uplynulých dnech zadrželi,“ uvedl policejní mluvčí Daniel Vítek.

„Mladý muž, který má děčínským soudem a magistráty v Chomutově a Děčíně uloženy hned tři tresty spočívající v zákazu řízení motorových vozidel, se k řízení tahače a ohrožení protijedoucího vozidla doznal,“ doplnil Vítek.

Vyšetřovatelé ho právě v souvislosti se zákazy obvinili z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což by u soudu mohl dostat až dvouletý trest odnětí svobody. Stíhaný je na svobodě.

Pokud jde o jeho počínání na silnici, tedy o ohrožení protijedoucího vozu, v tom policisté trestný čin neshledali. Mohl by k tomu však přihlédnout soudce při ukládání trestu.