Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Zdravotní sestra prospala směnu. Policie zjišťuje, zda ji kolegyně omámily

  • 7
Policisté vyšetřují počínání některých zdravotních sester na interním oddělení v děčínské nemocnici. Jsou podezřelé, že své kolegyni přidaly do pití léky, aby se jí zbavily. Situací na interně se zabývá i společnost Krajská zdravotní, pod níž špitál spadá.

„Jsme v počátcích vyšetřování, proto v současné chvíli nelze k případu poskytnout žádné bližší informace,“ uvedla policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Lidovky.cz napsaly, že v nemocnici proti sobě stojí dvě znesvářené skupiny. Na základě svědectví některých sester popsaly dva incidenty.

Při prvním loni v květnu zdravotní sestry své pětapadesátileté kolegyni údajně přidaly do kávy léky na spaní, po nichž byla malátná, motala se a nakonec upadla do několikahodinového spánku.

„Na vyšetřovně prospala celé odpoledne. Pak už chodila, ale špatně mluvila, ještě byla utlumená. Opravdu bych řekla, že v tom byly léky,“ řekla serveru její tehdejší nadřízená.

Podobný scénář se podle Lidovek.cz opakoval i v říjnu s léky na odvodnění. Důvodem má být, že je žena pomalejší a ostatní za ni nechtěly dělat její práci.

Nadměrné léky v pití nebyly, tvrdí Krajská zdravotní

Po své linii už případ prošetřovala společnost Krajská zdravotní. Podle jejího zjištění sestra zkolabovala proto, že byla dehydrovaná a měla velké vypětí.

„Rozbor její krve žádné nadměrné léky neprokázal. Protože jsme ale nechtěli podcenit situaci, neprodleně jsme vše oznámili policii,“ poznamenal mluvčí Krajské zdravotní Jiří Vondra.

Zároveň však připustil, že vztahy sester na děčínské interně jsou nestandardní a prohlásil, že Krajská zdravotní je hodlá řešit.

,