Ilustrační snímek.

Ilustrační snímek. | foto: Monika Lukášová, iDNES.cz

Soud chystá zatykač na ženu, jež podle svědka učila krást syna v marketu

  • 34
Okresní soud v Teplicích hodlá vydat zatykač na Slovenku, která podle žalobce využila svého osmiletého syna ke krádeži v teplickém supermarketu. Obžalovaná se totiž ani napodruhé nedostavila k hlavnímu líčení. Předseda trestního senátu ji chtěl nechat ve středu předvést, ale žena nebyla k nalezení.

Třicetiletá žena má trvalé bydliště na Slovensku a do Teplic dojíždí. Soudce Miroslav Čapek chce na obžalovanou uvalit vazbu. Za čin, který v obchodě zachytily bezpečnostní kamery, jí v případě uznání viny hrozí tři roky vězení.

Na kamerovém záznamu je vidět, jak zákaznice v supermarketu vkládá vakuově balené salámy i další uzeniny z regálu přímo do otevřeného batůžku, který má na zádech chlapec, jenž tam s ní přišel (o případu jsme psali zde).

K soudu ve středu přišel jako svědek zástupce vedoucí supermarketu, který na kamerách ve své kanceláři počínání dotyčné sledoval.

„Zavolal jsem ostrahu. Paní pustila syna předním vchodem, aby utekl. Já jsem ho chytil. Pak jsme zadrželi i ji, nechtěla ale ukázat průkaz totožnosti. Tak jsme počkali na policii a ta ji odvedla,“ řekl muž před začátkem líčení.

Chlapec podle tohoto svědka se svou matkou při krádeži spolupracoval.

V batůžku byly uzeniny za tři stovky

„V minulosti už čtyřikrát odsouzená žena se nerozpakovala při páchání další trestné činnosti využít své dítě,“ kroutil nad tímto případem hlavou teplický policejní mluvčí Daniel Vítek, když v polovině února o události informoval.

Policisté následně začali recidivistku stíhat za krádež masných výrobků v hodnotě tři sta korun.

Hlavní líčení teplický soudce odročil na neurčito.

,