Lyžování na Telnici

Lyžování na Telnici | foto: Iveta Lhotská, MF DNES

Sníh uspíšil začátek lyžařské sezóny. Vleky se rozjely

  • 1
Ve většině lyžařských areálů v Ústeckém kraji se rozjely vleky. Díky umělému zasněžování a vydatné chumelenici z tohoto týdne leží na sjezdovkách desítky centimetrů sněhu. Ceny permanentek většinou zůstávají na loňské úrovni.

Na Telnici začal jezdit dětský vlek Meva a vlek Rudný. Lyžaři si letos v Telnici více užijí jízdu na svahu Macháček, který je rozšířený, v jednom místě dokonce o 15 metrů.

"První lyžařský víkend se bude jezdit za dětské jízdné - například hodina přijde na 100 korun a celodenní jízdné bude za 250 korun," upozornil provozovatel lyžařského areálu na Telnici Jindřich Holinger.

Lyžaři si letos mohou přijít poprvé zasportovat na novou sjezdovku v Malečově, který leží několik kilometrů nad Ústím. Lyžovat se tam dalo i v minulosti, letos však spustí nový vlek.

"Máme nový vlek dlouhý 300 metrů, tedy i novou sjezdovku. Kapacita se tak navýší asi o 100 lidí za hodinu. Přibyla i nová centrální pokladna. Myslím, že lidí bude dost. Telefonují už od pondělka, co napadl sníh," uvedl Tomáš Hübsch z Malečova.

Klínovec: děti zdrama, dospělí za polovic

O víkendu se začne lyžovat také na Bouřňáku či na Klínech, Klínovci a Božím Daru.

"O víkendu se bude lyžovat ve skiareálu Novako, za hotelem Praha a na Neklidu," zmínila Alena Formáčková z infocentra na Božím Daru.

Už v pátek se rozjela lanová dráha na sjezdovce Dámská na Klínovci, v sobotu a v neděli k ní přibude ještě sjezdovka Pařezovka a vlek B.

"O tomto víkendu pojedou děti zdarma a dospělí za juniorské ceny," láká Krista Balážová z klínoveckého lyžařského areálu. Letošní novinkou je rozdělení dětských ceníků nikoli podle výšky, jako dosud, ale podle věku.

,