Hana Klímová ukazuje zásobník na lepicí pásku, který hodila po lupiči v...

Hana Klímová ukazuje zásobník na lepicí pásku, který hodila po lupiči v květinářství. | foto: Artur Janoušek, MF DNES

Květinářku přepadl ozbrojený lupič, zahnala ho zásobníkem na lepicí pásku

  • 38
Groteskní pokus o přepadení vyšetřují policisté v Duchcově. Do obchodu Květinka Hanka na hlavní duchcovské ulici vtrhl ozbrojený lupič a chtěl peníze. Květinářku to ale rozčílilo a z prodejny ho vyhnala. Frustrovaný muž si pak na ulici stopnul policejní auto a nechal se zatknout.

Případ se stal ve středu ve tři hodiny a deset minut odpoledne. Lupič počkal, až z obchodu odejde poslední zákazník, a vešel dovnitř. Obešel pult, aby se dostal až ke květinářce, a vytáhl z kapsy revolver. „Dej mi tisícovku!“ křikl na ženu.

„Nejdřív jsem se hrozně lekla. Hlavou mi blesklo, co když opravdu vystřelí,“ vypráví přepadená květinářka Hana Klímová.

Líčí, že lupič byl vysoký, měl vousy, jaké dnes mladí nosí, a nevypadal nijak zanedbaně.

„Najednou jsem si řekla: Máš dvě zdravý ruce a děláš tohle? Ty hajzle! V pravé ruce jsem zrovna držela kytici, kterou jsem vázala, tak jsem levačkou popadla to první, co mi přišlo pod ruku,“ líčí. 

Chytila zásobník na lepicí pásku vážící přes kilogram. „Hodila jsem ho po něm, jenže levou rukou jsem se těsně netrefila a rozbila keramický šálek na stoličce vedle něj,“ vypráví. 

„On viděl, že z toho nic nebude, tak strčil zbraň zpátky do kapsy a odcházel. Já šla i s tou kytkou za ním, abych viděla, kudy jde, a mohla to říct policistům,“ dodává Klímová.

Před policejním autem si klekl na chodník a dal ruce za hlavu

Muž se nejprve ukryl do vedlejší ulice a vyčkával. Po chvíli jeli kolem policisté. „Právě vezli nějakou paní z výslechu,“ říká květinářka. 

Jak lupič zahlédl policejní auto, zamával na ně, klekl si na silnici, kolt položil vedle sebe a dal ruce za hlavu.

Až na služebně se žena dozvěděla, že neměl opravdovou zbraň, ale hračku – kapslový revolver. To ale při přepadení nemohla vědět.

„Šestadvacetiletý muž měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol,“ sdělil teplický policejní mluvčí Daniel Vítek.

Policie pachatele obvinila z loupeže, za niž mu hrozí až deset let vězení. Z obavy, aby v minulosti třikrát odsouzený muž nepokračoval v trestné činnosti, zaslal vyšetřovatel státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby.