Ozbrojení lupiči přepadli klenotnictví v Teplicích, před policií utekli

  • 62
Čtveřice ozbrojených pachatelů přepadla dopoledne klenotnictví v centru Teplic. Když na místo dorazila policie, v prodejně už lupiči nebyli, podařilo se jim uniknout. Kriminalisté po nich pátrají.

Do obchodu s klenoty v Krupské ulici, kde se prodávají hodinky a šperky, vtrhli nemaskovaní lupiči s pistolí, pravděpodobně cizinci, zhruba hodinu před polednem. Jejich počínání zachytila kamera v prodejně. 

„Pachatelé stačili před příjezdem policistů utéct,“ řekla iDNES.cz policejní mluvčí Ludmila Světláková.    

Při zásahu policisté vytvořili v ulici zátaras ze služebních aut a přijela i sanita, protože panovala obava, že lupiči zadržují v prodejně rukojmí. Nikdo ale nebyl zraněn. 

Krupskou ulici uzavřela policejní páska a místo činu ohledával kriminalistický technik. 

Záběry z městských kamer ukázaly, že pachatelé ujeli starším stříbrným Renaultem Laguna combi. Nad městem pak delší dobu kroužil policejní vrtulník, který kvůli tomu monitoroval okolí.  

Policie v době, kdy netušila, zda pachatelé jsou ještě v Krupské nebo nedaleko, obešla všechny obchody v této ulici a doporučila zaměstnancům, aby zamkli a schovali se co nejdále od výloh, nejlépe v zadních místnostech provozoven.

Studenti střední školy na přilehlém Benešově náměstí na sociální síti uvedli, že před polednem nesměli ze školy, dostali varování, že unikající pachatelé mohou být ozbrojeni.

Uzavřená byla i budova nedalekého magistrátu, kam směli vstupovat pouze jeho zaměstnanci.  

Jedna z prodavaček z blízkého obchodu, která zásah sledovala, vylíčila, že policisté z klenotnictví vyvedli šéfa prodejny, jednoho zákazníka a dvě prodavačky. „Pachatelé použili pepřový sprej nebo slzný plyn, protože přepadení měli zarudlé oči,“ popsala obchodnice. 

Zloději si odnesli cennosti z vitrín, způsobená škoda se podle Světlákové vyčísluje.      

Přepadené zlatnictví se nachází v Krupské ulici v centru Teplic.

Přepadené zlatnictví se nachází v Krupské ulici v centru Teplic.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

, ,