Kvůli požáru lokomotivy se muselo evakuovat 25 lidí ve stanici Dolní Zálezly. (24. července 2021) | foto: Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje

Elektroinstalace zapálila lokomotivu na Ústecku. Hasiči evakuovali 25 lidí

  • 2
Tři jednotky hasičů vyjeli v brzkých ranních hodinách do obce Dolní Zálezly na Ústecku. Pravděpodobně kvůli závadě na elektroinstalaci tam zahořela lokomotiva. Pětadvacet lidí se muselo evakuovat. Škoda je zhruba 900 tisíc korun.

„Mohu potvrdit, že došlo k zahoření elektroinstalace v lokomotivě. Zřejmě tam byla závada na elektroinstalaci nebo na elektrickém zařízení. Přesné příčiny budou předmětem vyšetřování. Nedošlo k žádnému ohrožení nikoho,“ řekl iDNES.cz mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský. 

Podle jeho informací se při události nikdo nezranil. Drážní jednotka hasičů z vlaku evakuovala 25 lidí na nástupiště. Ti pak mohli pokračovat v cestě dalším vlakem. Náhradní dopravu České dráhy podle svého mluvčího nezřídili. Provoz na železnici byl přerušen na zhruba hodinu a půl. 

Na místě byly tři jednotky hasičů, které požár zlikvidovaly. 

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz