Vlajka Dělnické strany vlála už na dnešním mítinku v Litvínově. Tomáše Vandase tam přijel podpořit i olympijský vítěz ve vzpírání z Moskvy 1980 Ota Zaremba (vlevo).

Vlajka Dělnické strany vlála už na dnešním mítinku v Litvínově. Tomáše Vandase tam přijel podpořit i olympijský vítěz ve vzpírání z Moskvy 1980 Ota Zaremba (vlevo). | foto: ČTK

Policie zadržela na mítinku „dělníků“ tři muže. Kvůli vlajce zrušené strany

  • 37
Na mosteckém mítinku lídra Dělnické strany sociální spravedlnosti Tomáše Vandase dnes policie zadržela tři jeho příznivce. Dva z nich drželi vlajku zrušené Dělnické strany, další neposlechl pokyny policie.

"Dělnická strana byla zakázána, trestné je proto používat i její vlajku a symboly. Zadržení jsou podezřelí ze spáchání trestného činu podpora a propagace hnutí směřujících k potlačení práv a svobod člověka," řekla policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Dalšího muže policisté zadrželi proto, že se s nimi snažil vyvolat konflikt. "Neuposlechl výzvy policistů, tak ho zadrželi také," konstatovala Kofrová. Muž skončí před přestupkovou komisí.

Tomáš Vandas dnes na severu Čech uspořádal mítinky v Mostě a v Litvínově v rámci své senátní kampaně. Podpořit ho přijel i olympijský vítěz ve vzpírání z Moskvy 1980 Ota Zaremba.