Dům v Chomutově kde napadl mladou ženu žíravinou její bývalý přítel. | foto: Miroslava Strnadová, 5plus2.cz

Poleptaná dívka podle lékařů přežije, pro žárlivce žádá policie vazbu

  • 47
Mimo ohrožení života je jedenadvacetiletá dívka, kterou ve čtvrtek v Chomutově polil před domem její o 24 let starší expartner žíravou látkou. Pravděpodobným důvodem je fakt, že se s ním žena rozešla. Žíravina dívce poleptala horní polovinu těla.

„Oči naštěstí zasažené nebyly,“ řekl iDNES.cz vedoucí operátor krajské záchranky Pavel Šebesta.

„Po vyšetření a ošetřeních na Emergency si zdravotní stav pacientky vyžádal hospitalizaci na standardním oddělení Kliniky úrazové chirurgie,“ informoval tiskový mluvčí Krajské zdravotní Jiří Vondra.

Muž na ženu zaútočil ve čtvrtek před 17. hodinou (o události jsme psali zde). Ihned po něm muž putoval do cely předběžného zadržení, je podezřelý z trestného činu těžkého ublížení na zdraví.

„Během pátku bude podaný návrh na vzetí útočníka do vazby,“ uvedla chomutovská policejní mluvčí Marie Pivková. Předmětem dalšího vyšetřování je i to, jakou konkrétní látku k útoku použil.

Často se hádali

Podle lidí z panelového domu v Bezručově ulici, kde dívka bydlí, byly mezi partnery poměrně časté hádky.

„Křik tam byl slyšet často. Žárlil na ni. Několikrát tu byla kvůli němu i policie,“ uvedl jeden ze sousedů. „Je to tuším Ukrajinec, takový problémový člověk. Točí se kolem drog, je dobře, že ho zatkli,“ řekl další obyvatel domu.

Podobný případ se stal v listopadu 2013 v Plzni. Taxikář Jan Dubský tam polil bývalou přítelkyni kyselinou a dostal výjimečný trest (o případu jsme psali zde).

,