Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Spadla na střep, hájil se u soudu mladík, který pobodal expřítelkyni

  • 3
Ústecký krajský soud potrestal osmi lety vězení dvacetiletého mladíka z Chomutova za pokus o vraždu jeho osmnáctileté bývalé přítelkyně. Útokem se mstil za rozchod.

Mluvčí krajského soudu Irena Jeřábková řekla, že rozsudek není pravomocný, protože se proti němu obžalovaný na místě odvolal. Soud uložil trest pod hranicí zákonné sazby mimo jiné proto, že existuje šance na mladíkovu nápravu.

Mladík se loni v září podle obžaloby pokusil v Chomutově zabít svoji bývalou přítelkyni v okamžiku, když šla ráno do školy. Pod záminkou, že jí chce předat něco od kamarádky, ji z chodníku odlákal na mýtinu, kam nebylo vidět. Tam se na ni vrhl a začal ji škrtit. Když dívka začala volat o pomoc, snažil se jí v tom zabránit.

Nakonec ji několikrát bodl více než 20 centimetrů dlouhým nožem do krku a do zad. Rány nebyly hluboké, dívka proto útok přežila. Incidentu zabránila až žena, která na místo přišla.

Obžalovaný se nejdříve snažil tvrdit, že dívce nic neudělal. Nakonec z místa utekl. K činu se u soudu ani během vyšetřování nepřiznal. Tvrdil, že se s dívkou pohádali, ale odmítl, že by ji chtěl zabít nebo že by jí nějak vyhrožoval smrtí.

Rány, které měla jeho expřítelkyně na těle, si podle něj způsobila nejspíš o střep, když se ocitla na zemi. Připustil, že měl s sebou nůž, ten prý ale sloužil jako obrana před narkomany.