Zpoza uzavřené vstupní branky, kterou hlídali policisté v uniformě, se několik...

Zpoza uzavřené vstupní branky, kterou hlídali policisté v uniformě, se několik desítek minut ozýval zvuk řezání. Po 13. hodině pak přijel k domu fekální vůz, pracovníci z něho natáhli hadici do dvora domu. | foto: Miroslava Strnadová, 5plus2.cz

Policisté pět dní prohledávali dům roky pohřešované ženy. Mají stopy

  • 23
Pětidenní pátrací akce v rodinném domě ve Slavětíně na Lounsku, ve kterém žila sedm let pohřešovaná Jana Paurová, je u konce. Kriminalisté odjeli v pátek v nočních hodinách. Na místě zajistili řadu stop, které budou dál zkoumat.

„Kriminalisté v noci ukončili provádění policejních úkonů v rodinném domě na Lounsku. Na místě zajistili stopy a předměty, které nyní budou předmětem zkoumání. Vyšetřování nově získaných informací k trestní věci spáchané v minulosti bude nadále pokračovat na jiných místech,“ sdělila policie na svém twitteru.

Na místě od pondělí 10. srpna do páteční nočních hodin pracoval elitní útvar policejního prezidia - tým Tempus. Každý den se z domu a pozemku, který hlídali policisté v uniformách, aby se tam nikdo nepovolaný nedostal, ozývaly zvuky kopání, vrtání a řezání.

Kriminalisté prozkoumali samotný rodinný domek, dvůr a přístavky na něm, zahradu a předzahrádku před domem. Podle místních hledali i na sousedním pozemku, kde mají být staré sklepy.

Do pátrací akce se zapojili i hasiči z Hlučína se svou technikou. Po celou dobu tam pracovali i psovodi se speciálně vycvičenými psy. Na spolupráci se podíleli i policisté z Ústeckého kraje.

Celou dobu byl v domě i manžel nezvěstné, který s ní byl v osudnou noc na 3. února 2013 doma a později její zmizení nahlásil. Každý večer ale odjížděl a policie dům zapečetila a hlídala. V souvislosti s pátrací akcí nikoho neobvinila.

Co přesně se první únorový víkend před sedmi lety v přízemním domku stalo a kam se žena poděla, tak zatím stále zůstává záhadou. Jisté je dosud pouze to, že jejího manžela před časem soud potrestal podmínkou za to, že ji fyzicky a psychicky týral. Policie na případu pracuje dál. „Vyšetřování nově získaných informací k trestní věci spáchané v minulosti bude nadále pokračovat na jiných místech,“ dodala police.

Policie v domě pátrala od 10. srpna: