Vpravo dům v Šimkově ulici v Jirkově, pod jehož okny ležela v pondělí těžce...

Vpravo dům v Šimkově ulici v Jirkově, pod jehož okny ležela v pondělí těžce zraněná žena. Právě tady 27. března i hořelo. | foto: iDNES.cz

Policie vyšetřuje pád ženy z okna v Jirkově, podezřelý je její přítel

  • 8
Policie vyšetřuje pád mladé ženy z okna činžovního domu v Jirkově. Těžce zraněnou ji odtud v pondělí odváželi záchranáři do ústecké nemocnice. V souvislosti s případem kriminalisté zadrželi ženina přítele.

„Stále zjišťujeme, co se tam přesně stalo,“ řekla v úterý iDNES.cz chomutovská policejní mluvčí Marie Pivková s tím, že bližší informace zatím nemůže sdělit.

Událost se stala v odpoledních hodinách ve tříposchoďovém domě v Šimkově ulici ve čtvrti Nové Ervěnice. Tu obývají z větší části Romové.

Podle TV Nova vystrčil ženu z okna v prvním patře její rozezlený přítel.

„Byla zmordovaná, měla oteklé oči a hlavu na stranu, jakoby šla do tranzu,“ vylíčil televizi svědek, který zraněnou ženu viděl, když ji její partner táhl zpod okna zpátky do domu.

Ve stejném domě vyhořel byt

Obyvatelé sídliště poukazují na to, že pár se často hádal a jsou přesvědčeni, že za mužovou agresí byly drogy.

„Hrozný dům! Právě v tomhle baráku v Šimkově ulici před měsícem shořel byt ve druhém patře a popraskaly stoupačky. Všechny lidi odtud museli hasiči evakuovat,“ stěžují si starousedlíci.

Někteří tvrdí, že ve vyhořelé kuchyni byla varna drog. To ale policie zatím nepotvrdila.

„Nám, slušným Romům, se vůbec nelíbí, jak se tady nově přistěhovaní chovají, akorát nám tu kazí pověst. Jsou jako zvěř, ať jdou bydlet do lesa,“ posteskla si paní středního věku z přilehlé ulice K. H. Máchy.

„Ještě, že takovéto nájemníky v našem vchodě nemáme, to by nám ještě chybělo,“ prohlásila žena z přízemí vedlejšího domu.