Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Viktor Chlad, MAFRA

Šel krást opilý, na prodavačku vytáhl metrovou větev

  • 3
Policie vyšetřuje muže, který kradl v jedné prodejně v Mostě. Prodavačku při krádeži napadl větví, z obchodu pak ukradl kasu s osmi a půl tisíci korunami. Pachatel byl při činu opilý.

„Po jedné hodině odpolední přišel do obchodu s potravinami s větví o délce 120 centimetrů. Tou udeřil třiapadesátiletou prodavačku do pravé ruky, vytrhl z prodejního pultu pokladnu a snažil se utíkat k východu,“ popsala mluvčí mostecké policie Ludmila Světláková k incidentu, který se odehrál v neděli.

Obchodnice se s jednatřicetiletým násilníkem začala o kasu přetahovat a snažila se mu zabránit v útěku. Zloděj ji však začal znovu mlátit a nakonec se mu podařilo i s pokladnou zmizet. Prodavačka si ze souboje odnesla drobná poranění.

Policejní hlídka však muže zadržela ještě ten samý den odpoledne před jedním z paneláků. Při zatčení vyšlo najevo, že muž byl pod vlivem alkoholu. Nadýchal 1,3 promile, lihoviny si byl koupit v prodejně v minulých dnech.

Vyšetřovatel muže v pondělí obvinil z loupeže, za což mu v případě uznání viny hrozí až deset let za mřížemi. „Policie dala podnět k vazebnímu stíhání, ale státní zástupce muže včera ze zadržení propustil,“ dodala Světláková. Pachatel už byl v minulosti několikrát soudně trestaný.