Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Otec se u soudu domáhá zpět darovaných polností. Tvrdí, že mu syn ubližuje

Spor otce a syna o polnosti v hodnotě několik desítek milionů korun u Bohušovic nad Ohří řeší české soudy. Stanislav Najmr svůj podíl na statcích daroval synovi, pak mu ale potomek podle jeho slov začal nadávat a zamezil mu přístup do domu. Starý statkář tak dal syna k soudu a prohrál. Ale odvolal se.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vážený pane Najmre, obrátiljste se na Ministerstvo spravedlnosti s žádostí o vyšetření rozsudku JUDr.Aleny Herčíkové, vyhlášeného dne 26. 3. 2015 pod sp. zn. 10C 14/2013 uOkresního soudu v Litoměřicích. Napadáte shora uvedený rozsudek ve věcižaloby Vašeho otce Ing. Stanislava Najmra proti jeho synovi Dagovi Najmrovi onavrácení daru. Ve sporu jste vystupoval jako svědek, poukazujete na to, žerozhodující soudkyně nevzala při projednání věci v potaz Vaši svědeckouvýpověď a obsah Vašich písemných podání. Dále namítáte podjatost soudkyněv rámci projednávání věci a její předpojatost vůči některým účastníkůmřízení. Na základě těchto skutečností požadujete provedení kontroly zvukovéhozáznamu Vaší výpovědi s písemným záznamem z jednání a obsahemzmíněného rozsudku.

K Vašístížnosti na nesoulad mezi Vaší výpovědí a protokolem z ústního jednáníVám mohu pouze sdělit, že v případě, že během protokolace máte dojem, žeto co je protokolováno věrně neodráží děj v jednací síni, můžete uplatnitnámitku do protokolace, o které je soud povinen rozhodnout. Povahou věci je přitom dáno, že takovounámitku můžete uplatnit nejpozději do skončení onoho jednání .K Vašemu podání pak musím poznamenat, že v závěru protokoluz jednání ze dne 14. 8. 2014, kdy jste byl slyšen, jako svědek jezaznamenáno, že byl hlasitě diktován bez námitek.

------

K vyjadreni Ministerstva spravedlnosti dodavam:

Pisemny zaznam me svedecke vypovedi, ktery je soudem vypracovan az za nekolik tydnu po vystoupeni svedka u soudu nesouhlasi se zvukovym zaznamem, tak jak byl diktovan v me pritomnosti pani Hercikovou. Na to jsem pisemne upozornil pani Hercikovou. Pozadal jsem Ministerstvo o srovnani obou zaznamu. Ministerstvo zadosti nevyhovelo. Je logicke, ze pokud soudkyne nespravne diktuje svedkovu vypoved za jeho pritomnosti, je mozne zaznam opravit. Jak je ale mozne opravit konecny pisemny zaznam, ktery je tim nejdulezitejsim dokumentem? Jak vidno, na opravu pisemneho zaznamu Ministerstvo spravedlnosti nema odpoved.

0 0
možnosti

Pane Vařáku, jsem matkou syna Daga a od roku 1980 ex manželkou ing. Najmra. .Náš syn v roce 1982 emigroval do USA,kde trvale žil než mu otec daroval farmu.

Ing.Najmr všem čtyřem synům fandil a věřil.Nejen jim,ale i vnoučatům daroval  více než dostatek hmotných prostředků.Nikdo z nás nemůže popřít jeho celoživotní pracovitost a osobní skromnost.

V roce 2010  bylo ing.Najmrovi přes sedmdesát let a proto se rozhodl předat farmu jednomu ze svých synů.Byl už dosti unaven a chtěl si konečně odpočinout.

Náš syn se  zachoval jako dobyvatel,nebo mafián,který musí urvat co se dá.

Zoufalý otec za mnou přijel do Ústí nad Labem,kde trvale bydlím s prosbou o radu.

Viděla jsem před sebou zlomeného,nemocného  a bezmocného člověka,který potřebuje pomoc.Doporučila jsem mu v první řadě návštěvu  lékařů,což učinil.

Sama jsem mu slíbila pomoc když mu byla diagnostikována rakovina.

Otec nebyl schopen synovi do jeho podnikání mluvit  a není pravdou,že používal hrubá slova jak uvádí paní soudkyně Herčíková.

Byla jsem to já,nikoliv otec!!!

Bránila jsem otce,protože si takové chování syna nezasloužil. Kdyby býval otec na našeho syna křičel a urážel ho,stála bych na straně syna.Tady bylo jasné,že náš syn už dávno odepsal city i soucit .

Náš syn mi zlomil srdce,neboť mi ukázal jak je odporné zlo.

2 0
možnosti

Doplňuji  oslovení v mém předchozím příspěvku - pane Luďku Němče ...

1 0
možnosti

Pane Vařáku, patrně jste uhodil hřebíček na hlavičku vzhledem k tomu, že v rozsudku bylo pět svědeckých výpovědí (včetně té mojí) hovořících ve prospěch pana žalobce Ing. Stanislava Najmra smeteno bez nutného bližšího zdůvodnění, zatímco vše, co řekla jediná svědkyně pana Daga Najmra - jeho manželka - soudkyně bez dalšího měla  "za prokázané".  Jsem právník a vím své....

2 0
možnosti
Foto

Ve sve svedecke vypovedi u litomerickeho soudujsem uvedl, ze par dni pred vypovedi jsem byl Dagem Najmrem a jeho zenou,Monikou Benovou, v pritomnosti svedku slovne napaden. DagNajmr a jeho zena me urazeli a vyhrozovali, ze veskere komunikace mezimnou a mym otcem jsou jimi nahravany. Sprekvapenim jsem zjistil, ze popis teto klicove udalosti byl zcela vypusten z pisemnehozaznamu me vypovedi pred pani sudkyni Hercikovou. Vyslech svedku probihal u litomerickeho soudu tak, zesvedek vypovidal a pani soudkyne pretlumocila jehovypoved do diktafonu. Pritom oficialni pisemnyzaznam vypovedi je dostupny teprve az za nekolik tydnu po soudnim liceni. Pokud pisemny zaznam neodpovida svedecke vypovedi dvakrat vyslovene behem soudnihopreliceni, muze se svedek obratit na soud s opravou, coz jsem okamzite udelal.

Napsal jsem JUDr. Alene Hercikove znova vse,co bylo vypusteno z jejiho pisemneho zaznamu. V  jejim konecnemrozsudku tento zaznam presto chybi. Obavam se, ze neni v Cechach instituce,ktera by nam vysvetlila, co se da pokladat za „poruseni dobrych mravu“.Kdyz muj otec zapasil s rakovinou a jajsem pozadal Daga Najmra, aby se o neho postaral, Dag Najmr mi odepsal, ze oteczadnou pomoc nepotrebuje, coz nebyla pravda. Nakonec se o otce postarala rodina Lahovskych a moje matka. Dag Najmr se zavazal, ze budespolupracovat s rodinou Lahovskych, ktera spolu s mym otcem hospodarstviv Bohusovicich uspesne vybudovala. Po predani daru, je Dag Najmr vyhnal zespolecne farmy a podle poslednich policejnich zprav jim udajne sklizi urodu najejich vlastnich polich bez jejich svoleni. Jedna se o poruseni dobrych mravu?

Pravni definice  „poruseni dobrych mravu“ je nedostacujici adava prostor pripadne korupci.

Omlouvam se touto cestou panu Lahovskemu a jeho rodine za to, ze jsem ja sam Daga Najmra doporucil jako pokracovatele rodu Najmru v Bohusovicich. Pevne jsem, stejne jako muj otec, veril, ze splni sliby, ktere nam dal jeste pred tim, nez mu otec vse s dobrym umyslem daroval.

Dekuji za clanek!

2 0
možnosti

Kdysi dávno jeden advokát říkal že "nemají rodiče darovat židli na které sedí". Je to pravda a mnoho rodičů na vlastní kůži poznalo co jejich děti dovedou.

6 0
možnosti
Foto

P43e35t81r 67V67a34ř87á14k

24. 8. 2015 16:40

„Bylo prokázáno, že i žalobce žalovanému určitým způsobem vyhrožoval a užíval vůči němu hrubá slova." Zajímavé, že nikde jinde v článku o tomto není ze strany otce ani zmínka. Bůhví, co se mezi těmi lidmi skutečně událo, těžko soudit, když jediné, co je v článku k dispozici, je vyjádření jedné strany.

1 3
možnosti

Paní Alena Herčíková dostala namazáno?

7 0
možnosti
  • Nejčtenější

Učitelku zmátli rychlí žáci a omylem zkrátila přijímačky. Musí se zopakovat

17. dubna 2024  10:27

Několik dětí z devátých tříd si zopakuje přijímací zkoušky z matematiky na teplickém gymnáziu....

Násilí! křičeli Zítkovi příznivci u soudu a napadali stráž, aktivista nepřišel

19. dubna 2024  8:31,  aktualizováno  9:49

Známý aktivista Pavel Zítko dnes nedorazil k Okresnímu soudu v Chomutově, před kterým měl stanout...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Rasový motiv, řekl žalobce o bitce v Dubí. Čtyřem obžalovaným navrhl vězení

22. dubna 2024  9:33,  aktualizováno  14:45

U teplického okresního soudu zazněly závěrečné řeči v případu napadení mladého muže na koupališti v...

Za napadení na koupališti v Dubí dostali tři muži až čtyřleté vězení

23. dubna 2024  10:45,  aktualizováno  11:41

Okresní soud v Teplicích poslal do vězení tři ze šesti obžalovaných v případu napadení mladíka na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Jižní Morava si hýčká turisty v karavanech. Najdou lepší kempy i program

17. dubna 2024  5:36

Výlety na čtyřech kolech pořád táhnou. Sbalit si svoje bydlení do kamionu a vyrazit s ním na...

Lidé vyhráli. Lithium se patrně bude zpracovávat na Chomutovsku, ne u Teplic

24. dubna 2024  18:29

Lidé, kteří protestovali proti zpracování lithia v lokalitě Újezdeček u Košťan na Teplicku,...

Spolužáka kopali i bili pěstmi, za surové napadení dostali mladiství podmínku

24. dubna 2024  13:34,  aktualizováno  14:11

Okresní soud v Děčíně rozhodl o podmíněných trestech pro dva mladistvé, kteří loni v září brutálně...

Potíže nekončí. Slovan Ústí má zastavené přestupy, na vině je dluh vůči svazu

24. dubna 2024  11:12

Nekonečný příběh pokračuje, ústecký Slovan zase musí hasit potíže. Český svaz ledního hokeje mu v...

Rus chtěl navzdory sankcím domů vyvézt auta, propadne mu 3,3 milionu

24. dubna 2024  10:52

Občan Ruské federace Vladimir Lichutin musí zaplatit 300 tisíc korun za pokus o porušení...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!