Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Opilá matka vyklopila z kočárku dítě. Když jí ho sebrali, šla zase pít

  • 2
Litvínovští strážníci museli nechat převézt do nemocnice 27letou matku z Meziboří. Už před tím se opila tak, že jí sociálka musela odebrat dítě. Místo aby se pak žena šla domů vyspat, v pití pokračovala.

Na ženu strážníky upozornil svědek, který ji viděl, jak se v jedenáct večer potácí po ulici s kočárkem. "Nadýchala 2,5 promile alkoholu a pozitivní měla i test na drogy," uvedl velitel litvínovské městské policie Zdeněk Urban.

Kočárek byl ale prázdný. Když strážníci začali zjišťovat, kam se podělo dítě, zjistili, že žena se ten večer setkala už s jinými policisty a přišla o něj.

"Dítě totiž dvě hodiny před tím vyklopila z kočárku u mezibořské sjezdovky a kolemjdoucí přivolali na pomoc Policii ČR," poznamenal Urban.

Policie zavolala sociální pracovnici, která asi rok a půl staré dítě opilé ženě odebrala a umístila ho do mosteckého kojeneckého ústavu.

"Žena zřejmě od této události další dvě hodiny v pití pokračovala, protože při kontrole hlídkou městské policie už nebyla schopna stát na nohou. Přivolaný lékař proto rozhodl o převozu ženy do mostecké nemocnice," dodal Urban.

Když žena vystřízlivěla a mohla se o dítě opět postarat, dostala ho zpět. Nyní ale bude pod dohledem sociálky.