V Chomutově na automatech bude možné hrát jen od 8 do 14 hodin. Ilustrační snímek

V Chomutově na automatech bude možné hrát jen od 8 do 14 hodin. Ilustrační snímek | foto: Karel Pešek, MF DNES

Chomutov po nálezu soudu povolí automaty od osmi ráno do dvou odpoledne

  • 13
Děčín a Chomutov od ledna zpřísní pravidla pro hazard. V Děčíně začne platit nová vyhláška, v Chomutově starší nařízení, kvůli kterému se magistrát soudil s ministerstvem financí.

Chomutov už kdysi zakázal provozování hazardních her v celém městě s výjimkou čtyř konkrétních míst, kam chtělo město herny sestěhovat. Ministerstvo financí ale zavedlo přechodné tříleté období, během nějž mohou herny fungovat jako dřív. Nejvyšší správní soud ale v prosinci uznal právo města hazard regulovat.

Chomutov tak nyní časově omezí provoz heren i po dobu tříletého období určeného ministerstvem, na automatech bude možné hrát jen od 8 do 14 hodin.

"Vyhláška vstupuje v platnost 1. ledna a její dodržování budeme důsledně vyžadovat," upozornil primátor Chomutova Jan Mareš.

Děčín hernám omezí reklamu

Jiným způsobem chce bojovat s hazardem Děčín, který bude omezovat reklamu heren.

"Vyhláška stanoví, kde se zakazuje propagace sázkových her, loterií a jiných podobných her a pravidla pro úpravu vnějšího vzhledu provozovny," popsala opatření mluvčí magistrátu Markéta Lakomá.

Noční klid je prioritou pro Louny. Radnice tam přijala přísnější vyhlášku, jež ukončuje diskotéky a další hudební produkce i o víkendech a svátcích už o půlnoci.

Výjimky, které zatím do konce ledna platí pro tři diskotéky, povolují hraní do čtyř hodin do rána. Kdo ale nezajistí pořádek a klid v okolí, ten s výjimkou nemůže počítat.