Diskuze

Kraj náhle odvolal šéfy galerií i muzea, vyhlásí nová výběrová řízení

Na kulturní scéně Ústeckého kraje to vře, hejtmanství neprodloužilo mandát dvěma ředitelům krajských galerií – Galerie Benedikta Rejta v Lounech a litoměřické Severočeské galerie výtvarného umění, a řediteli teplického muzea. Do funkce byli jmenováni před dvěma lety a skončit mají na sklonku letošního roku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Já si myslím, že se mnohokrát nemýlím, ale podle mých informací jde již o dobu povolební, když budou příští rok krajské volby, a samozřejmě dnešní vládnoucí hoši z ČSSD a KSČM dobře vědí, že jejich doba vládnutí na kraji se již blíží. A tak si hledají fleky, kam se vrtnout. Odvolání šéfů galerií i muzea je pouze jedno velké divadlo, které má příčinu jinde, než v nezvládání funkcí ředitelů... Sledujme proto, kdo se na místech nově dosazených ředitelů, zejména muzea v Teplicích, ocitne. Docela bych se vsadil, že v tomto konkrétním případě to bude jedna z osob z vedení kraje. Tady má prostě ředitel muzea v Teplicích Spála i jako bývalý šéf odboru kultury kraje prostě smůlu.

0 0
možnosti
PM

P63a50v66e58l 64M91a33j34e98r

7. 12. 2019 12:11

Někdy mi rozhodnutí úřadů přijdou nelogická, ale hlavně nekompetentní:-/. Pokud paní ředitelka a páni ředitelé celé dva roky pracovali tak, že jim nebylo nic vytčeno a naopak jsou chváleni a respektování, tak nevidím důvod jim ukončovat pracovní poměr. Doufám, že se vše vysvětlí. Všem budu držet palce.

0 0
možnosti