Pohřešovaná tehdy dvanáctiletá Michaela Muzikářová.

Pohřešovaná tehdy dvanáctiletá Michaela Muzikářová. | foto: Policie České republiky

Policie odloží případ pohřešované školačky z Ústí nad Labem

  • 42
Policie odloží případ pohřešované školačky Michaely Patricie Muzikářové z Ústí nad Labem. Dívka je nezvěstná od ledna. Kriminalisté svolali na pátek brífink.

Dívka zmizela měsíc a půl před svými třináctými narozeninami, 11. ledna nepřišla do školy. Její matka nahlásila pohřešování tentýž den vpodvečer (psali jsme o tom zde).

  • 16. ledna - policie oznámila, že rozsáhlé pátrání po Michaele Muzikářové nepřineslo žádné výsledky (více zde)
  • 17. ledna - policisté oznámili, že dívku hledají i v schengenském prostoru
  • 21. ledna - do pátrání se kromě speciálního policejního týmu zapojil rozšířený tým kriminalistů z jednotlivých územních odborů v kraji a přidali se i dobrovolníci. Nasazen byl i speciálně vycvičený pes saské policie (více zde)
  • 30. ledna - policie oznámila, že prověřuje úmrtí člověka, který souvisí s případem pohřešované školačky. Šlo o partnera matky hledané dívky jednorukého Otakara S., později vyšlo najevo, že se oběsil v bytě v Čeminech na Plzeňsku (více zde). Podle některých médií byl v případu zmizelé dívky hlavním podezřelým. Policie to nekomentovala
  • 8. února - policie odmítla spekulace některých médií o tom, že pátrání po dívce směřuje do Německa
  • 10. července - půl roku po zahájení pátrání policie oznámila, že nemá žádné nové informace, které by mohla zveřejnit, a naznačila, že případ by mohl být odložen (více zde).

Žena ten den odešla ráno kolem páté hodiny do práce, dceru ale nekontrolovala. Dívčin telefon byl naposledy aktivní 10. ledna večer.

Protože dosavadní pátrání policisty na žádnou dívčinu stopu nepřivedlo, začali před dvěma měsíci mluvit o tom, že tento případ odloží. S tím, že ho bude mít pořád někdo na starosti. „Kdykoli tak můžeme případ znovu otevřít,“ uvedla v červenci krajská policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Na dotaz, zda právě toto oznámení bude předmětem tiskové konference, policie neodpověděla. „Veškeré informace sdělíme až na pátečním brífinku,“ řekla v úterý iDNES.cz Hyšplerová.

Školačka je stále vedena v policejní databázi jako Dítě v ohrožení.

Poslední video, na němž je Michaela zachycena:

,