Ministr Vojtěch se nechal v Ústí nad Labem očkovat. Injekci ani necítil

  • 6
První dávkou vakcíny proti nemoci covid-19 se nechal dnes naočkovat ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) v ústeckém velkokapacitním centru v Hoření ulici. „Počkal jsem si na svojí věkovou kategorii, injekci jsem ani necítil,“ řekl bezprostředně po očkování.

Že se nechá očkovat právě v Ústí, slíbil kolegům z Krajské zdravotní (KZ) v době, kdy byl předsedou představenstva KZ a očkovací centrum se otevíralo. 

„Je potřeba podpořit regiony v očkování a ukázat, že se i tady dělá velmi dobrá práce,“ doplnil ministr s tím, že zájem o očkování je stále velký. „Příjemně mě překvapilo, že se registruje hodně mladých. Naplňuje mě to jistým optimismem, že i tato mladší generace má zájem se chránit,“ podotkl Vojtěch.

Jestli bude nutné přeočkování třetí dávkou, zatím jisté není. „Předpokládá se, že v určitý okamžik ano. V rámci systému se už na podání třetí dávky připravujeme,“ vysvětlil další strategii ministr zdravotnictví.

Respirátory se ve třídě odloží zřejmě už všude, řekl Vojtěch. Rozhodne vláda

V kraji je první dávkou naočkováno téměř 350 tisíc lidí a necelých 150 tisíc už má obě dávky. Více než 70 tisíc dávek z celkového počtu téměř 500 tisíc dostali lidé u praktických lékařů, těch se v regionu zapojilo 228 z celkového počtu 346.

Očkovacím centrem v ústecké Hoření ulici projde každý den tisícovka zájemců. „Může jich být i víc, ale kapacita je stanovena na tisíc denně, aby byl plynulý provoz,“ uvedla vedoucí centra Markéta Svobodová.