Po několikahodinové cestě měl řidič v krvi stále 1,5 promile. Ilustrační snímek

Po několikahodinové cestě měl řidič v krvi stále 1,5 promile. Ilustrační snímek | foto: Reuters

Maďar jel za snoubenkou, ale měla jiného. Opil se a boural u Teplic

  • 25
Na Teplicku boural opilý středoškolský učitel z Budapešti. Byl na cestě od snoubenky v Německu, kterou chtěl požádat o ruku. Zjistil ale, že si našla jiného, tak se opil a jel zpátky do Maďarska. Skončil zabořený do kruhového objezdu v Bystřanech a u teplického soudu za to dostal roční podmínku.

Za snoubenkou vyrazil dvaatřicetiletý muž uplynulou sobotu. "Je to Maďarka žijící v Německu. Přijel jsem za ní, že jsem sám, rodiče mi zemřeli, tak jsem si ji chtěl vzít a založit s ní rodinu. Vyšlo ale najevo, že má jiného," líčil v úterý u soudu.

Zjištění muže zasáhlo. "Dotklo se mě to. Dal jsem si alkohol, byl jsem hodně rozrušen. O půlnoci jsem se rozhodl, že se vrátím domů do Budapešti," vypověděl.

Krátce po čtvrté hodině ráno naboural při sjezdu z teplického dálničního přivaděče. V krvi měl 1,51 promile alkoholu a před sebou ještě šest set kilometrů.

Auto ani nebylo jeho. Jak vypověděl, nebere měsíčně ani 500 eur a Daewoo Kalos, ve kterém jel, si na cestu půjčil od kamaráda. Jen na kruhovém objezdu vznikla při nehodě škoda za 55 tisíc korun.

Už s ní nechci mít nic společného, prohlásil muž

"Hrozně moc toho lituji, už nikdy v životě se ničeho takového nedopustím," kál se muž u soudu.

Soudce mu nakonec za ohrožení pod vlivem návykové látky dal roční trest podmíněně odložený na zkušební dobu dvou let. Zároveň mu uložil zákaz řízení na tři roky.

"S mou bývalou přítelkyní už nechci mít nic společného. Měl jsem ji hodně rád, ale nedá se nic dělat. I když mě to mrzí, musím si najít jinou," poznamenal muž.

Rozsudek hned nabyl právní moci, protože odsouzený i státní zástupce se práva na odvolání vzdali. Protože muž, jeho advokátka i žalobce souhlasili se zkrácením lhůt, soud případ projednal ve zrychleném řízení a Maďar tak mohl domů odjet už dva dny po nehodě.