Hledá se muž, jenž obtěžoval v kupé ženu. Průvodčí ho vysadil v Bílině

  • 8
Tepličtí policisté pátrají po neznámém muži, před nímž utekla ve vlaku mladá žena. Tvrdí, že ji fyzicky obtěžoval. Průvodčí neukázněného cestujícího „vysadil“ v Bílině na Teplicku, kde ho na nádraží zachytily bezpečnostní kamery.

„Muž vstoupil do kupé, kde seděla mladá žena, a začal ji obtěžovat. Jeho chování mělo podle napadané sexuální charakter,“ líčí policejní mluvčí Daniel Vítek událost, která se stala 25. června kolem 18.25 ve spěšném vlaku jedoucím z Ústí nad Labem do Chomutova.

Co přesně muž mladé ženě dělal, nechtějí policisté s ohledem na probíhající vyšetřování upřesnit.

„Ženě se po chvilce podařilo z kupé utéct a požádala o pomoc dva mladíky, kteří jeli ve stejném vagonu. Ti kontaktovali průvodčího, který agresivního muže vykázal v Bílině z vlaku. Podle dosavadního zjištění cestoval z Prahy a měl namířeno do Chomutova,“ poznamenává Vítek.

Působil hodně zanedbaně

Podezřelému muži, který působil značně zanedbaným dojmem, je 35 až 40 let a má střední postavu. Měl oblečené modré triko nebo svetr s dlouhým rukávem a maskáčové kalhoty. S sebou měl tmavý kufr. Mluvil česky bez cizího přízvuku.

Kriminalisté přivítají jakékoli informace k totožnosti tohoto muže nebo k místu jeho pobytu.

Dále žádají o poskytnutí svědectví cestujících z vlaku, kteří si všimli, kde muž  nastoupil, nebo i jiné skutečnosti, které by mohly vést k jeho dopadení.

„Veškeré informace lze sdělit na 1. oddělení kriminální policie v Teplicích, nebo na tísňovou linku 158,“ dodává Vítek.