(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

Ochranka a prodavačky se pustily do domnělých zlodějů, rány řeší policie

  • 35
Policie vyšetřuje konflikt v Kauflandu v Ústí nad Labem, kde se po zadržení dvojice údajných zlodějů strhla potyčka, do níž se zapojili i zaměstnanci supermarketu. Část situace zachytil jeden ze zákazníků na video, které mají kriminalisté k dispozici a zkoumají ho.

Incident se odehrál v pátek v prodejně v Okružní ulici. Na videu, které koluje po sociálních sítích, je vidět, jak na muži, kterého zadržela ochranka, klečí pravděpodobně tři její členové a tlačí ho k podlaze. 

Další záběry ukazují, jak se dvě prodavačky a jeden prodavač ve stejnokroji Kauflandu přetahují s mladou ženou, která se údajně pachatele zastávala. Jedna z prodavaček ji udeří pěstí do obličeje a pak ji vystrčí z obchodu ven.  

Co konfliktu předcházelo, není na videu zachyceno. Někteří svědkové tvrdí, že spolupachatelka krádeže před tím fyzicky napadla jednu pracovnici obchodního domu, která se pak pokoušela ženu z prodejny vyhodit.

„Jako společnost se neztotožňujeme se žádnou formou násilí,“ reagovala mluvčí Kauflandu Renata Maierl. 

Video je podle ní zjevně neúplné a sestříhané. „Zachycuje pouze část incidentu, který se v naší prodejně odehrál. Má se jednat o skupinu osob, která organizovaně odcizila zboží v hodnotě několika desítek tisíc korun,“ uvedla Maierl.

„Incident jsme nahlásili na Policii ČR a jsme také připraveni poskytnout jí naši součinnost pro vyřešení celého případu,“ dodala mluvčí Kauflandu.

„Prověřujeme krádež v této prodejně, kdy ostraha zadržela údajného pachatele. Zjišťujeme i to, zda spolupachatelka následně napadla zaměstnankyni prodejny a co všechno se pak dělo,“ řekla iDNES.cz ústecká policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.