Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Dívka se s ním přestala stýkat. Muž jí pak měsíc psal, že ji zabije

  • 6
Muž z Litvínova neunesl to, že už se s ním dívka nechce stýkat a měsíc ji posílal výhrůžné esemesky. Pachatel dívce psal, že zabije ji i její rodinu. Kriminalisté muže obvinili z nebezpečného vyhrožování.

„Seznámili se loni na podzim. Několikrát si spolu vyšli ven a vyměnili si telefonní čísla. Nechodili spolu, bylo to spíš jenom přátelství,“ popsala vztah devatenáctileté dívky a o jedenáct let staršího muže mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.

„Když mu žena v prosinci řekla, že už s ním nechce kamarádit, až do ledna jí posílal obtěžující SMS zprávy. Vyhrožoval v nich, že jí ublíží nebo ji zabije. A výhrůžky nepatřily jenom jí, ale i jejím blízkým,“ popsala mluvčí, jak se situace mezi oběma vyhrotila.

Dívka se proto obrátila na policii, která uplynulý týden začala muže ve zkráceném řízení vyšetřovat kvůli nebezpečnému vyhrožování. Pachateli za to v případě uznání viny hrozí až rok za mřížemi.

Obviněný si ale stačil udělat u policie i další záznam. Minulý týden během tři dnů ukradl v různých supermarketech věci za více než dva tisíce korun. „Sebral z pultu dvoje drahá sluchátka a nabíječku,“ upřesnila Světláková. Policisté muže obvinili tedy i z krádeže, za níž může jít do vězení až na tři roky.