Dopadený výtržník nadýchal přes dvě promile alkoholu.

Dopadený výtržník nadýchal přes dvě promile alkoholu. | foto: Městská policie Most

Muž seděl na cizím autě. Když mu to majitel vytkl, surově ho zbil

  • 26
Opilý muž v Mostě seděl na sídlišti Zahradní na kapotě cizího auta. Když si jeho podivného chování všiml majitel vozu a vyčetl mu to, opilec ho surově napadl a pak mu ještě skákal po autě tak, až ho poškodil. Výtržníka zklidnila až policie.

„Vlastník auta se zrovna vracel domů. Když chtěl, aby cizí muž z jeho auta slezl, dostal od něj bez varování pěstí do obličeje, až mu praskly brýle. Pak ho muž ještě kopl do hlavy,“ líčí mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Manželka napadeného zavolala na pomoc strážníky. „Třiatřicetiletý muž po našem příjezdu nedbal zákonných výzev, aby nikam neodcházel, a odmítal se prokázat,“ popisuje mluvčí městské policie Ilona Kozlová.

Protože se výtržník chtěl se strážníky prát, museli ho spoutat. „Orientační dechovou zkouškou jsme u něj naměřili 2,13 promile alkoholu,“ doplnila Kozlová.

Strážníci přivolali státní policii a násilník strávil noc v cele. Po vystřízlivění řekl, že si na svůj večerní výstup nepamatuje.

Napadený muž vyčíslil škodu na sedm a půl tisíce korun. Policie případ vyšetřuje jako výtržnictví a poškození cizí věci, za což pachateli hrozí až dva roky vězení.