ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Za nově narozené dítě dostanou Mostečané 15 tisíc, musejí ale pracovat

  • 22
Finanční benefit pro rodiny s nově narozeným dítětem plánuje zavést mostecká radnice. Městští radní schválili pro děti narozené od prvního dne příštího roku dar 15 tisíc korun. Nedostane ho ale každý. Jednou z podmínek je, že aspoň jeden rodič musí pracovat či studovat.

„Dítě i rodiče musejí splňovat podmínky nastavené radnicí. Dítě musí mít trvalý pobyt v Mostě, stejně jako alespoň jeden z jeho zákonných zástupců. Důležitou podmínkou také je, aby alespoň jeden ze zákonných zástupců pracoval nebo studoval,“ uvedla náměstkyně mosteckého primátora Markéta Stará (ProMOST).

Vedení města chce novinkou podpořit mladé a pracující rodiny. V rozpočtu na příští rok si na tento benefit vyčlenilo čtyři miliony korun.

„Vážíme si lidí, kteří ve městě bydlí a pracují, zakládají zde rodiny a chtějí v Mostě zakořenit. Tímto benefitem je chceme určitým způsobem podpořit a ukázat jim, že město je tu s nimi a váží si jich,“ doplnil náměstek primátora Marek Hrvol (ProMOST) s tím, že vyčleněná částka je zatím orientační.

Využití finančního daru nebude radnice nijak kontrolovat a rodinám může posloužit k čemukoliv. V platnosti také zůstává tradiční finanční dar pro prvního občánka Mostu narozeného v novém roce, ve výši 20 tisíc korun.

První dítě narozené v novém roce, pokud jeho zákonní zástupci splní městem nastavené podmínky, tak může dostat až 35 tisíc korun.