Policie chytila mladíka, který zavraždil pro peníze svou babičku. (ilustrační snímek)

Policie chytila mladíka, který zavraždil pro peníze svou babičku. (ilustrační snímek) | foto: shutterstock.com

Mladíka podezřívají, že kvůli penězům zavraždil svou babičku

  • 8
První letošní vraždu vyšetřují kriminalisté na Lounsku. Jedenadvacetiletý vnuk pětasedmdesátileté ženy z Postoloprt ji podle policie v jejím bytě napadl a způsobil těžké poranění hlavy. Žena na následky útoku v nemocnici zemřela.

O tragické události z 19. ledna informovala policejní mluvčí Jaromíra Střelcová. "V ten den byla v bytě v panelovém domě v Postoloprtech nalezena pětasedmdesátiletá žena s vážným poraněním hlavy způsobeným další osobou," řekla mluvčí.

Ženu převezli zdravotníci na jednotku intenzivní péče mostecké nemocnice. Její život se jí však zachránit nepodařilo, napadená na následky zranění zemřela.

Po podezřelém vnukovi vyhlásila policie pátrání. Hned den poté se kriminalistům podařilo mladíka zadržet v jihočeských Prachaticích.

Vnukovým motivem pro fyzické napadení seniorky bylo podle Střelcové získání finanční hotovosti. Vzhledem k úmrtí poškozené na následky napadení kriminalisté změní právní kvalifikaci činu na vraždu. "Mladík se již nachází ve vyšetřovací vazbě," dodala Střelcová. Hrozí mu, že ve vězení stráví 15 až 20 let.