Mladík si hrál na bagristu, poškodil školu a div nesrazil kolemjdoucího

  • 37
Ústečtí policisté pátrají po dvojici mladíků, kteří se na začátku září pohybovali kolem bagru stojícího u budovy univerzity. Jak ukazují kamerové záznamy, jeden do stroje dokonce vlezl a zahrál si na bagristu, což se neobešlo bez následků.

„Ústečtí policisté pátrají po totožnosti dvou mladíků zachycených na kamerovém záznamu. Jeden z těchto mladíků si 2. září kolem 18. hodiny chtěl vyzkoušet povolání bagristy a v areálu kampusu vlezl do neuzamčeného bagru a nastartoval jej,“ popsala policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Podle všeho si mladý muž vůbec neuvědomoval, že by na něj mohly mířit kamery. Okamžitě bylo patrné, že s řízením takového stroje nemá zkušenosti.

Lžící bagru poškodil fasádu objektu a parapet okna. Na záznamu je také vidět, jak s ní jen těsně mine nic netušícího kolemjdoucího muže.

Policie chce oba mladíky vyslechnout. Vyzývá je, aby se přihlásili sami. Zároveň se obrací k veřejnosti. „V případě, že muže ze záznamu poznáváte, tak prosím tuto informaci poskytněte policistům na lince 158, nebo na nejbližší policejní služebně,“ doplnila Hyšplerová.