Lucie Fialová masírovala v Londýně slavné osobnosti v pětihvězdičkových...

Lucie Fialová masírovala v Londýně slavné osobnosti v pětihvězdičkových hotelech. Nyní má masérský salón v Krupce na Teplicku. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Masérce z Krupky prošli rukama Pink, herečka Lohanová i arabský princ

  • 8
V Krupce na Teplicku si lidé mohou zajít na masáž k masérce, které prošly pod rukama takové celebrity jako zpěvačka Pink, herečka Lindsay Lohanová či jeden z členů skupiny Red Hot Chilli Peppers. Její kariéra přitom začala zcela nenápadně, když ve 21 letech odjela do Londýna jako au-pair.

„Po maturitě jsem se nedostala na vysokou, brigádničila jsem na celnici nebo jako listonoška a nevěděla, co tady dělat dál,“ vzpomíná masérka Lucie Fialová. V Londýně se hvězdám na dosah dostala nejprve jako servírka v hospodě v divadelní části Covent Garden.

„Třeba Donald Sutherland byl hodně přezíravý, Joan Collinsová na sobě měla snad tunu make-upu. Na druhou stranu Nick Cave měl velkou auru, v uvozovkách malý Macaulay Culkin byl hrozně roztomilý a pil pořád Cosmopolitany,“ přibližuje.

Pak si udělala masérský kurz a masírovala společně s jednou místní masérkou.

„Ona pak založila agenturu na masáže v pětihvězdičkových hotelích. Podpláceli jsme službu na recepci, která zařizuje klientům různé služby a vyřizuje jejich požadavky včetně masáží. Za to jsme jim nechávali část spropitného,“ líčí Fialová.

Na masérský stůl se jí tak dostali známí herci, zpěváci i sportovci.

„Většinou byli ještě víc vystresovaní než běžní smrtelníci. Nemají totiž čas na relaxaci. Někdy se to projevilo i přímo při masáži, třeba u Lindsay Lohanová, kterou manažer honil po 40 minutách, že už musí jít na nějaký večírek. A já přitom byla teprve v polovině,“ říká.

Přestože herečka Lindsay Lohanová proslula hlavně svými skandály, Lucie Fialová ji líčí jako příjemnou a trošku ztracenou bytost. Hodně pozitivně na ni zapůsobila zpěvačka Pink, která je přitom vnímaná spíše jako dračice.

Nejzvláštnější požadavky měl arabský princ

„Jsem raději, když klienti při masáži spíše mlčí. Pak se mohou víc uvolnit. Ale třeba s drsným rockerem z Red Hot Chilli Peppers, už si ani nepamatuji, který to byl, jsme se hodně nasmáli,“ pokračuje masérka. Po třináctiletém pobytu v Anglii přiznává, že ji v začátcích zajímala hlavně tučná dýška. „Právě on mi ale nedal ani penny,“ směje se.

Největší práci měla s hvězdou fotbalové Chelsea Claudem Makelelem. „Je samý sval, u něho jsem se fakt zapotila, byla to hrozná dřina. Pořád se usmíval, byl hrozně příjemný, ale moc jsme nepokecali, protože umí jen francouzsky, což já skoro vůbec,“ podotýká Fialová.

Nejzvláštnější požadavky u ní měl jeden z arabských princů. „Přinesla jsem masírovací stůl. To on nechtěl, chvíli jsme se dohadovali, pak vytáhl padesát liber a tím mně přesvědčil, abych ho masírovala na posteli. Byl úplně v pohodě, žádné intimnosti nechtěl. Řešil ale i detaily masáže. Třeba jsem zvyklá víc tlačit, a to se mu nelíbilo. Chtěl opravdu jemnou masáž, tak vytáhl dalších padesát liber. Takhle jsem si nakonec za hodinu vydělala 150 liber navíc,“ vypráví masérka.

V současné době má Lucie Fialová masérský salon v Krupce a působí i v Teplicích, kde vede kurzy kundalini jógy. „Z českých celebrit jsem masírovala jen Leoše Mareše. Můj sen je dostat pod ruce Johnnyho Deppa, ale zatím mi uniká,“ dodává.