Spolumajitele oblíbeného podniku Bowling Restaurant Centrum Josefa F. obvinila...

Spolumajitele oblíbeného podniku Bowling Restaurant Centrum Josefa F. obvinila policie z držení drog. | foto: Karel Pešek, MAFRA

Majitele oblíbené restaurace v Ústí obvinili policisté z držení drog

  • 8
Provozovatele oblíbeného ústeckého podniku Bowling Restaurant Centrum Josefa F. obvinili kriminalisté kvůli držení drog. V krajním případě mu hrozí až deset let vězení.

"Zahájili jsme trestní stíhání třiačtyřicetiletého muže pro nedovolenou výrobu a jiné nakládání s psychotropními látkami a s jedy," uvedla pro MF DNES krajská policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Oblíbený podnik

Hojně navštěvované Bowling Restaurant Centrum se nachází v ústecké čtvrti Klíše.

Zahrnuje mexickou restauraci, italskou restauraci a bowling.

Josef F. je spolumajitel firmy, jež podnik provozuje.

Problémy Josefa F. začaly 13. srpna, když ho v ústecké části Neštěmice na silnici směrem na Děčín zastavila celní kontrola. Při prohlídce vozu objevili celníci v loketní opěrce sáček se 160 gramy kokainu. Obsah pytlíku určil na místě rozbor (o zásahu celníků zde).

"Hodnota zajištěné drogy by na černém trhu dosáhla 300 tisíc korun," řekl mluvčí Celního úřadu pro Ústecký kraj Jiří Nejedlý.

Celníci předali případ policii, která zajištěnou látku podrobila dalším expertizám. Ty potvrdily, že v sáčku byl skutečně kokain. Kriminalisté tak začali Josefa F. stíhat, obvinění si převzal koncem října.

"Snažím se teď právní cestou z tohoto nepříjemného případu dostat. Policie dělá svou práci, ale to neznamená, že má pravdu," řekl MF DNES Josef F. Víc prý řekne, až se případ pravomocně uzavře.