Přepadení klenotnictví v centru Ústí nad Labem

Přepadení klenotnictví v centru Ústí nad Labem | foto: Policie ČR

Němci vydali do Česka dva Litevce podezřelé z podílu na loupeži hodinek

  • 0
Německá justice vydala do Česka k trestnímu stíhání dva Litevce, kteří jsou podezřelí z podílu na loupeži v klenotnictví v Ústí nad Labem z konce října. V současné době už jsou ve vazbě.

„Německá justice vyhověla naší žádosti a vydala muže do Česka, kde je soud před několika dny poslal do vazby,“ sdělila portálu iDNES.cz krajská policejní mluvčí Alena Bartošová.

Obchod v ústecké Revoluční ulici přepadla čtveřice pachatelů 30. října krátce před polednem. Čeští policisté krátce na to zadrželi čtyři Litevce ve věku od 28 do 35 let. Ihned putovali do vazby a hrozí jim od pěti do dvanácti let.

Odcizené zboží však u sebe neměli. Hodinky v hodnotě zhruba dvou milionů korun objevili až němečtí policisté o dva dny později při kontrole auta dalších dvou Litevců, kterým je 28 a 33 let.

Jak dříve napsala ČTK, spolkoví policisté při jejich kontrole zjistili, že mladší z nich je kvůli vloupáním a krádežím hledaný bavorskou policií. Měl u sebe i drogy.

Další prohlídka odhalila také šestadvacet luxusních hodinek, přičemž muži nedokázali věrohodně vysvětlit, jak k nim přišli. Němečtí policisté proto hned kontaktovali české kolegy, kteří potvrdili, že se jedná o uloupené zboží z ústeckého obchodu.

I těmto dvěma mužům hrozí až dvanáctiletý trest. Česká policie žádá i vydání hodinek, k tomu však zatím nedošlo.

Ústecký obchod byl každopádně už třetím vyloupeným klenotnictvím v kraji za poslední rok. Loni v prosinci byl terčem obchod v teplické Krupské ulici. I  v tomto případě jsou stíhanými Litevci.

Další přepadení se odehrálo v červnu Chomutově. Podle policistů i zde loupili cizinci. Domnívají se, že pachatelem by mohl být jeden ze čtveřice zadržených krátce po činu v Revoluční ulici. Chtějí ho proto obvinit i z tohoto činu.

Zveřejněné záběry z přepadení klenotnictví v centru Ústí nad Labem:

1. listopadu 2019